Σαν «την επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» περιγράφει ο Ζοέλ Πομερά τη χαρά που προκαλεί η συνάντηση ανθρώπων οι οποίοι είχαν πολύ καιρό να δουν ο ένας τον άλλον, στο ομώνυμο έργο του που σκηνοθετεί ο Νίκος Μαστοράκης στο Θέατρο Τέχνης. Ανάλογο ύφος είχαν οι στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου (νεαρότατοι στην ηλικία) προχθές το βράδυ, μετά την εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Κώστα Σοφούλη για την «Παιδεία και την ανάπτυξη» που συνδιοργάνωσαν ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το Δίκτυο για την Ανασυγκρότηση της Αννας Διαμαντοπούλου, όταν βρέθηκαν στο εστιατόριο Agora Select δίπλα στο Χίλτον.

Σε ρόλο άτυπης οικοδέσποινας της βραδιάς η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ η οποία, σε μεγάλη επικοινωνιακή φόρμα, μοίρασε χαμόγελα και χειραψίες και σε άλλες παρέες γνωστών της που βρέθηκαν στο πιο hot πολιτικό στέκι της πόλης, ενώ ήταν έκδηλη η χαρά της για «τη συνάντηση με την Αννα».

Αν και το τραπέζι τους ήταν σε κεντρικό σημείο του εστιατόριου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος καθόταν με την πλάτη προς τους θαμώνες. Ωστόσο η επιβλητική παρουσία του έγινε αμέσως αισθητή και ήταν πολλοί αυτοί που πέρασαν για να τον χαιρετήσουν. Το μενού παρέπεμπε σε «λιτό βίο», ενώ υπό περιορισμό φάνηκε να είναι και η κατανάλωση αλκοόλ.

Τώρα και στο Αγρίνιο

Στο μεταξύ, όπως πληροφορήθηκα με σχετικό δελτίο Τύπου, οι περιοδείες ανά την Ελλάδα του Βενιζέλου συνεχίζονται καθώς «μετά από πρόσκληση των αγροτικών ενώσεων Αγρινίου και Μεσολογγίου» ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση διοργανώνει το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Ποιο μέλλον για την Ελλάδα; Ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αλέκος Κρητικός, πρώην γενικός γραμματέας των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, ο Ξενοφών Μπρουντζάκης, συγγραφέας και δημοσιογράφος και βέβαια ο Βενιζέλος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χρήστος Κωστακόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ενωση Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς και ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου – Ναυπακτίας Παναγιώτης Ζωγράφος.