Την ανησυχία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις τελευταίες δηλώσεις του τούρκου προέδρου εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά. Κατά τη χθεσινή εκδήλωση της Συμπαράταξης, με θέμα «Ανάπτυξη, δουλειές, εργασιακά δικαιώματα» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η στάση του Ταγίπ Ερντογάν «απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

Υποστήριξε ακόμη ότι το θέμα χρειάζεται να αντιμετωπιστεί εγκαίρως με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, σχεδιασμό και ουσιαστικές ενέργειες. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, επισημαίνοντας ότι «έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα». «Πάει στη διαπραγμάτευση με την πλάτη στον τοίχο και τελικά για να “διασωθεί” τα δίνει όλα. Ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν γίνει οι πιο πρόθυμοι στους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και τις απαιτήσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επικοινωνιακά κόλπα»

Η ίδια παραδέχθηκε πάντως πως έχει ιδιαίτερη σημασία το θέμα του χρέους, αν και καταλόγισε «επικοινωνιακά κόλπα» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν δείχνει να βάζει μυαλό. Επιχειρεί με ψέματα, άλλη μία φορά, να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επί του θέματος της συζήτησης η Φώφη αναφέρθηκε στην απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας, τόσο στο ισοζύγιο προσλήψεων όσο και στην έξαρση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορεί να αναιρέσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων στον βωμό μιας ατέρμονης λιτότητας». Οπως σημείωσε, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί σε νέα μείωση του κόστους εργασίας.