Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης έφθασαν στη Nova με τις συνεχείς αναβολές του πρωταθλήματος της Superleague και μολονότι η δράση θα επιστρέψει στα γήπεδα, οι μεταδόσεις θα επιστρέψουν στο συνδρομητικό κανάλι, είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί.

«Εχουν αρχίσει επαφές και σκέφτονται τι πρωτοβουλίες μπορούν να πάρουν» μου μετέφερε άνθρωπος που ασχολείται με τα τηλεοπτικά και έχει μεγάλη εμπειρία από τηλεοπτικά δικαιώματα, ρήτρες και συμβόλαια. Η πληροφορία που έφθασε στο «Shot» αναφέρει πως τα στελέχη της Nova ανησυχούν για την απαξίωση του προϊόντος στο οποίο έχουν επενδύσει και θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνες τις ομάδες και φυσικά τις διοικήσεις των ΠΑΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, αλλά και στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, στο πρώτο συνδρομητικό κανάλι είχαν αρχίσει να εξετάζουν τα περιθώρια και την αναγκαιότητα να λάβουν επιπλέον μέτρα και πρωτοβουλίες προκειμένου να πιέσουν τους παράγοντες των μεγάλων ομάδων να βοηθήσουν ώστε από την ΕΠΟ να αποφασιστεί η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Οι ρήτρες για την αναβολή του Μπίκα ανέρχονται στο ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ και ενεργοποιήθηκαν, ενώ η Superleague διαπραγματευόταν τα 2,8 εκατ. ευρώ που αφορούσαν τις ρήτρες των πρώτων δύο αγωνιστικών που επίσης αναβλήθηκαν. Η Nova πάντως, καθώς έχει το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι, μοιάζει να είναι σε θέση να ασκήσει τη μεγαλύτερη πίεση στους παράγοντες των ΠΑΕ να συνεργαστούν για την αναβάθμιση του προϊόντος. Η ίδια είναι η πιο ζημιωμένη από όλους και έχει τη μεγαλύτερη δύναμη. Στο μέλλον θα έχουμε εξελίξεις.

Τα 3 έγιναν 2

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλούν οι αποφάσεις της ΠΔΕ για την ΚΕΔ και τους επικεφαλής της διαιτησίας. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο πρώτες επιλογές, του Σταύρου Τριτσώνη (φωτογραφία) και του Μιχάλη Κουκουλάκη, δεν σήκωσαν σκόνη. Οι συνήθως λαλίστατες και μονίμως διαμαρτυρόμενες ΠΑΕ δεν ανέβηκαν στα κάγκελα.

Ο αποκλεισμός του Δημήτρη Σαραϊδάρη από την Επιτροπή, η οποία ήταν τριμελής και έμεινε με δύο μέλη, ήταν μια τροποποίηση που αιφνιδίασε πολλούς. Ηταν η πρώτη κίνηση που προκάλεσε ψιθύρους και γκρίνιες, ειδικά από όσους αντιπολιτεύονται το σύστημα και είναι πλέον καχύποπτοι για ό,τι συμβαίνει. Γιατί τα τρία μέλη έγιναν δύο; Αφού το πολυθρύλητο ισπανικό μοντέλο λειτουργεί με τρία μέλη, τώρα γιατί δεν τηρήθηκε αυτό;

Η απάντηση από το περιβάλλον Κουτσοκούμνη και ΠΔΕ της ΕΠΟ είναι ότι τα πάντα αναιρέθηκαν από τις 29 Οκτωβρίου και έπειτα. Τίποτα δεν ισχύει και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Κοινώς, το ισπανικό μοντέλο δεν υφίσταται και δεν ήταν απαραίτητο να είναι η Επιτροπή τριμελής.

Γιατί εξερράγη ο Λάσκαρης

Αστραψε και βρόντηξε μετά το τέλος του αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Λάσκαρης. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης έκανε ασύλληπτες καταγγελίες, ισχυριζόμενος ότι άνθρωποι του μπάσκετ τον πλησίασαν και του ζήτησαν χρήματα προκειμένου να παίζουν, προφανώς οι διαιτητές, δίκαια την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τέσσερις ημέρες αργότερα είναι απορίας άξιον πώς δεν έχει παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας να καλέσει τον Λάσκαρη στην Ευελπίδων και να ανοίξει έρευνα για «παράγκα του μπάσκετ», σύμφωνα με τις καταγγελίες του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Αρης.

Ασχέτως αν η αιτία που ώθησε τον Νίκο Λάσκαρη να πάει στην αίθουσα Τύπου και να πει στις κάμερες τα όσα κατήγγειλε ήταν η προσδοκία, που σύμφωνα με ορισμένους είχε, για ευνοϊκή αντιμετώπιση από την Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλακόπουλο επειδή επέλεξε να αγωνιστεί ο Αρης στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA, το Basketball Champions League, η παρέμβαση του εισαγγελέα είναι αναγκαία.

Εκείνο που στον Αρη οφείλουν να εξετάσουν είναι το υπονοούμενο που άφησε ο Νίκος Λάσκαρης για εσωτερικό πόλεμο. Για εμφύλιο στον Αρη. «Κάποιοι έχασαν… χαρτζιλίκι» σχολίασε άνθρωπος από το περιβάλλον του Λάσκαρη, ο οποίος έδωσε την ερμηνεία των όσων είπε ο μεγαλομέτοχος του Αρη. «Κάποιοι έβγαζαν λεφτά, κάποιοι έχασαν μεροκάματο και κάνουν πόλεμο». Οι αυτοκρατορίες πάντα πέφτουν εκ των έσω. Ετσι και ο Αυτοκράτορας επί δεκαετίες έχει εσωστρέφεια που του κατατρώει τα σωθικά.

Πολιτισμός και μοντέρνα μυαλά

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμενόταν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, για αντικαταστάτης του άτυχου Τζέιμς Γκιστ. Οι Πράσινοι είναι τυχεροί που τέτοια εποχή βρήκαν έναν ποιοτικό παίκτη, ο οποίος διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Γκιστ αλλά διακρίνεται και αυτός για την ενέργεια και τα αθλητικά προσόντα του.

Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι τον παίκτη που θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό έφερε ο μάνατζερ Γιώργος Σφαιρόπουλος. Δεν πρόκειται για συνεπωνυμία, αλλά για αδελφική σχέση. Ο εκπρόσωπος του Κένι Γκάμπριελ στην Ελλάδα είναι ο αδελφός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, προπονητή του Ολυμπιακού. Ασχέτως αν ο Γκάμπριελ είναι καλός ή κακός παίκτης, αν μπορεί ή όχι να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, η συμφωνία δείχνει πως μπορούμε να ελπίζουμε σε αθλητικό πολιτισμό. Οι Πράσινοι επένδυσαν σε έναν παίκτη εμπιστευόμενοι τα κριτήρια του προπονητή τους Τσάβι Πασκουάλ και ο Ολυμπιακός δεν έβαλε αναχώματα στη μεταγραφή. Μοντέρνα μυαλά που χρειάζονται για να πάμε μπροστά.

Δύο τα επιχειρήματά του

Ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν μπόρεσε να δεχτεί ότι ο Μπέντο δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις, μολονότιο Πορτογάλος είχε κι άλλες εκπλήξεις στις επιλογές του.

Ο Τσόρι θεωρεί πως έσωσε τον Μπέντο με το γκολ με την Αρούκα και ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλον δημιουργό πλην του Φορτούνη και για αυτό αντέδρασε. Αδίκως;

Κουίζ

Ελέγχουν, ερευνούν, εξετάζουν τα πάντα τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Με πολλά από τα ευρήματα εκπλήσσονται. Ενα από αυτά που έκανε εντύπωση στην ΠΔΕ και εικάζω και στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη είναι τα πόσα παιδιά και… αποπαίδια εργάζονται στην ΕΠΟ. Μεταξύ των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας ποιο είναι το πιο διαδεδομένο

επάγγελμα γονέων ή θείων;