Αλλαγή ισορροπιών στο οικοδόμημα του Τσάμπιονς Λιγκ προκαλεί η δεύτερη θέση που κατέλαβαν στους ομίλους τους η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι.

Η ήττα των Βαυαρών από τη Ροστόφ με 3-2 ήταν ασφαλώς το πιο ηχηρό αποτέλεσμα της 5ης αγωνιστικής.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα οι Γερμανοί βρίσκονται πεσμένοι στο χορτάρι και μάλιστα από μία ομάδα που πέτυχε την παρθενική της νίκη στη διοργάνωση. Από τον Μάιο του 2015 είχε να γνωρίσει δύο σερί ήττες η Μπάγερν, η οποία είναι πλέον προφανές πως περνά περίοδο αγωνιστικής κρίσης, όσο κι αν το αρνούνται οι παίκτες και ο Κάρλο Αντσελότι.

Αυτός που έχασε την ψυχραιμία του ήταν ο διευθύνων σύμβουλος Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ο οποίος επιτέθηκε στον Ζερόμ Μπόατενγκ συστήνοντάς του να επιστρέψει «μαζί με τους άλλους» και ειδικά «να επιστρέψει στη Γη».

Η ήττα της Μπάγερν σε συνδυασμό με τη νίκη της Ατλέτικο με 2-0 επί της Αϊντχόβεν ψαλίδισε κάθε ελπίδα της να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο.

Στη δεύτερη θέση θα περιοριστεί και η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα μετά την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε από την Γκλάντμπαχ. Η πρωτιά ανήκει δικαιωματικά στην Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε με 2-0 της Σέλτικ σε ένα ματς που είχε την τιμητική του το νούμερο 100.

Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε και τα δύο γκολ και έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα 100 γκολ σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει πετύχει 99 τέρματα. Ταυτόχρονα η Μπάρτσα έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 100 εκτός έδρας νίκες σε ευρωπαϊκά ματς.

Στο ματς Αρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν (2-2) συνέβη το εξής παράδοξο: τα γκολ είναι περισσότερα από τα σουτ στην αντίπαλη εστία. Κι αυτό γιατί δύο από τα τέρματα του Βεράτι της Παρί και του Ιβόμπι της Αρσεναλ ήταν αυτογκόλ. Με την ισοπαλία  η Παρί ξεπερνά την Αρσεναλ στην ισοβαθμία και το μόνο που χρειάζεται τώρα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι μία νίκη επί της Λουντογκόρετς που συνεχίζει να κυνηγά την τρίτη θέση μετά το 0-0 με τη Βασιλεία.

Κόλαση ο δεύτερος όμιλος όπου ισοβαθμούν οι Νάπολι και Μπενφίκα με 8 βαθμούς και ακολουθεί η Μπεσίκτας με 7. Στην τελευταία αγωνιστική η Μπενφίκα υποδέχεται τη Νάπολι και η Ντιναμό Κιέβου την Μπεσίκτας.

Κρατάμε τη σούπερ ανατροπή της τουρκικής ομάδας η οποία αν και έχανε με 3-0 από την Μπενφίκα μέχρι το 58′, κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς. Ολα τα λεφτά ήταν η ασίστ με ραμπόνα του Κουαρέσμα στο γκολ της ισοφάρισης.