Με στόχο την αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της καινοτομίας άρχισε χθες στην Αθήνα το Ελληνογαλλικό Φόρουμ «Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία», στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Η πρώτη ημέρα εργασιών ήταν αφιερωμένη στη θεματική «Ενέργεια και Περιβάλλον». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν από κοινού ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και να καταγράφουν νέες τεχνολογίες και πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν.

Οπως επισημάνθηκε το επόμενο διάστημα, στόχος θα είναι να προωθήσουν κοινά επενδυτικά σχέδια στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών της, με έμφαση στην τεχνολογία υβριδικών συστημάτων και αποθήκευσης για αυτόνομα συστήματα, και η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων στις δύο χώρες καθώς και μεταξύ φορέων του κλάδου.

«Η ενέργεια και η καινοτομία είναι πολύ ισχυρές και πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύο τομείς. Ηδη περισσότερες από 100 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα» είπε ο γάλλος πρεσβευτής στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Σιρίλ Ντιπόντ ανοίγοντας τις εργασίες του Φόρουμ επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό δυναμικό στους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

«Πρωτοβουλίες σαν κι αυτές αποτελούν αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του οδικού χάρτη με στόχο την ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.