Μόλις προ ημερών με την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου από Το Ποτάμι σάς έγραφα ότι το κόμμα με 8 βουλευτές (αρχικά είχε εκλέξει 11) είναι το μικρότερο του Κοινοβουλίου. Από χθες όμως το ισοφάρισε η Ενωση Κεντρώων!

Ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Καρράς αιφνιδίασε τη Βουλή καθώς με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Σώματος Νίκο Βούτση, η οποία αναγνώστηκε στην Ολομέλεια, ενημέρωσε ότι «δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και ανεξαρτητοποιείται».

Η αποχώρηση Καρρά ανεβάζει πλέον τον αριθμό των ανεξάρτητων βουλευτών στους επτά και χρειάζονται ακόμα τρεις για να αποκτήσουν δικαιώματα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως στην προηγούμενη σύνθεση της Βουλής.

Φαρμακερά βέλη

Οπως είναι λογικό, το διαζύγιο δεν ήταν και βελούδινο. «Οταν φεύγει το άρρωστο, ψηλώνει το δένδρο» σχολίασε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το κόμμα, ο Καρράς θεωρούσε ότι υπήρχαν στελέχη που τον υπονόμευαν και απαιτούσε από τον Λεβέντη να τα διώξει.

Στη δήλωση παραίτησής του ο Καρράς (δικηγόρος και παλιός προσωπικός φίλος του Λεβέντη) πάντως ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων, που του έδωσε την ευκαιρία να εκλεγεί βουλευτής και να εργαστεί με τις όποιες δυνάμεις του για το καλό του τόπου. «Ως ανεξάρτητος βουλευτής, δεσμεύομαι ότι θα έχω αυτόνομη πολιτική πορεία και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις λίγες δυνάμεις μου για το καλό της πατρίδας» συμπλήρωσε.

Οπως ενημερώθηκα, με απόφαση του προέδρου Λεβέντη ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ο 28χρονος σερραίος βουλευτής (με σπουδές Νηπιαγωγού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) Αναστάσης Μεγαλομύστακας.