«Δεν είναι εύκολο να είσαι σαφής γιατί είναι πολλοί οι φορείς που εμπλέκονται, όπως οι μετεγκαταστάσεις κ.ά.». Τάδε έφη χθες στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητούσε, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία, τι συμβαίνει με τους αρχαιολογικούς χώρους και το θέμα του καζίνου, αν πρέπει να βγει σε διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ακόμη πως «όταν έχουμε το σχέδιο του επενδυτή, νομίζω ότι θα έχουμε ένα εξάμηνο για να πάμε παραπέρα» επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει διαφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα να αρχίσει γρήγορα το έργο. «Αφού έχουμε τη συμφωνία, δεν έχει κανένας λόγο να καθυστερήσει. Ολοι στο υπουργείο δουλεύουν σκληρά για να τελειώσει σε εύλογο χρόνο» ανέφερε ο υπουργός.

Οι θέσεις εργασίας

Οπως ήταν αναμενόμενο, όμως, ο Κωνσταντινόπουλος δεν καλύφθηκε από τις απαντήσεις του. Κατηγόρησε λοιπόν τον Τσακαλώτο ότι αντί να απαντήσει με σαφή χρονοδιαγράμματα, κατέφυγε σε ευχολόγια και επισήμανε ότι «ο χρόνος περνά άπρακτος και κάθε μέρα χάνονται οι 75.000 θέσεις εργασίας και τα 300 εκατ. ευρώ προκαταβολή που θα καταθέσει στο Δημόσιο ο επενδυτής, επιπλέον των άλλων ασφαλιστικών εισφορών, φόρων κ.λπ.».