Ο θεσμός της Black Friday έρχεται σήμερα και στην Ελλάδα και τα καταστήματα ετοιμάστηκαν να υποδεχτούν τους καταναλωτές που να αναζητήσουν προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Επίσημα καθιερώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ’60, ωστόσο είχε αρχίσει από το 1932, την εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει λοιπόν και στη χώρα μας. Δεν είναι απαραίτητα επιλήψιμο να αντιγράφουμε κάποια πράγματα από άλλες χώρες. Η ουσία είναι να αντιγράφουμε τα θετικά, κι όχι (ως συνήθως) τα αρνητικά.

Για παράδειγμα, όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διοργανώτρια Αρχή άργησε πάρα πολύ να καταλάβει πώς λειτουργούν οι λίγκες στην Ευρώπη. Μόλις πρόσφατα αποφασίστηκε πως θα πρέπει ο συνεταιρισμός να έχει διευθύνοντα σύμβουλο. Αφήστε φυσικά τη συζήτηση που γίνεται για το πόσες ομάδες θα πρέπει να έχει το πρωτάθλημα. Η έκθεση των δύο εταιρειών που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες αναφερόταν σε μείωση ομάδων. Ουσιαστικά έθεσαν ένα ζήτημα που έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά τα συμφέροντα των ομάδων δεν επιτρέπουν πιο προσεκτική εκτίμηση της κατάστασης του πρωταθλήματος. Κάτι ανάλογο δεν αποκλείεται να συμβεί και τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι με όλα αυτά τα προβλήματα που ταλανίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μία (άλλου είδους) Black Friday έχει γίνει συχνό φαινόμενο. Φυσικά, χωρίς γενναίες εκπτώσεις στο προϊόν, το οποίο ήδη έχει υποβαθμιστεί αρκετά.

Αλλαγή πλεύσης

Ανεμος εξυγίανσης φυσάει στη νέα ΚΕΔ. Σταύρος Τριτσώνης και Μιχάλης Κουκουλάκης, η νέα κεφαλή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έδειξαν από την πρώτη τους παρουσία στους ορισμούς διαιτητών (για τη 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας), ότι θέλουν να δώσουν ευκαιρίες σε νέους διαιτητές και παράλληλα να στείλουν στο σπίτι τους όσους προκάλεσαν με τα σφυρίγματά τους στο παρελθόν. Ετσι, στο ματς Πανιώνιος – Παναθηναϊκός ορίστηκε ο Γιώργος Κομίνης από τη Θεσπρωτία, στο παιχνίδι ΑΕΚ – Πλατανιάς ο Χρήστος Γκράνας από τη Θράκη, ενώ στον αγώνα Ολυμπιακός – Κέρκυρα ο Γιώργος Μπλάνας από τη Μεσσηνία. Επίσης στη συνάντηση ΠΑΟΚ – Ατρόμητος θα σφυρίξει ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από την Αθήνα.

Captain, αντίο

Κατέκτησε πολλούς τίτλους στην καριέρα του, με κορυφαία στιγμή το Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, αποχωρεί από το ποδόσφαιρο με ένα μεγάλο απωθημένο. Δεν κατέκτησε τον πιο σημαντικό, το πρωτάθλημα Αγγλίας. Ο Στίβεν Τζέραρντ, ανακοίνωσε χτες την αποχώρησή του από τα γήπεδα. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 17 χρόνια, αρνήθηκε κάθε πρόταση για μεταγραφή και αγαπήθηκε όσοι λίγοι από το Cop, την εξέδρα των φανατικών οπαδών.

Βέροια

Δύσκολες καταστάσεις στη Βέροια, καθώς οι παίκτες αρνήθηκαν προχτές να προπονηθούν επειδή παρέμεναν απλήρωτοι, ενώ χτες γυμνάστηκαν μόνοι τους.

Η διοίκηση έκανε ένα βήμα βάζοντας στους λογαριασμούς τους ένα ποσό έναντι, αλλά το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι παίκτες σήμερα που είναι προγραμματισμένη η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια η αναχώρηση για τα Γιάννινα, όπου αύριο θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΣ.