Αν και έπαιξε με τη φωτιά ο Ολυμπιακός, για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστεί και πάλι με κοντομάνικα στην Ευρώπη λίγο πριν μπει η άνοιξη.

Ο βαθμός που πήρε από τους Ελβετούς της Γιουνγκ Μπόις στο Γ. Καραϊσκάκης (1-1) τον φέρνει στη νοκάουτ φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, κι ας αποδοκιμάστηκε στο τέλος από αρκετούς φίλους της ομάδας που φώναζαν και ρυθμικά το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής!

«Ο πρώτος στόχος μας ήταν η πρόκριση και είμαστε ευχαριστημένοι που τον πετύχαμε, τώρα θα πάμε να διεκδικήσουμε την πρωτιά» είπε ο Πάουλο Μπέντο, που όμως, αν είναι ρεαλιστής, θα παραδεχτεί ότι χθες πόνεσαν και τα δικά του μάτια (μαζί με των 30.000 φίλων των πρωταθλητών στην εξέδρα και των εκατομμυρίων μέσω τηλεόρασης).

Το θέαμα ήταν οικτρό, με εξαίρεση το ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στο οποίο ο Ολυμπιακός κάλλιστα θα μπορούσε να είχε φτάσει ακόμα και στο 3-0.

Ο Μπέντο έκανε μία και μοναδική αλλαγή στο 84′ (με τον νεαρό Μανθάτη να τον δικαιώνει και πάλι), αλλά θα πρέπει να δει πιο ψύχραιμα το θέμα με τον Σιόβα, που (όταν) παίζει, καλύπτει Μποτία και Ντα Κόστα μαζί, καθώς αυτό το αμυντικό δίδυμο θυμίζει πλέον όλο και περισσότερο τους αδελφούς βέλγους αστυνομικούς Ντιπόν και Ντιπόν στα κόμικς του Τεντέν, που έπεφταν από γκάφα σε γκάφα.

Μία από αυτές τις γκάφες (του Μποτία) έφερε στο 58′ την ισοφάριση για τους Ελβετούς με τον μόνιμο σκόρερ τους (Οαρό) και μετέτρεψε σε θρίλερ τη διαδικασία που έμοιαζε πιο εύκολη όταν ο (κορυφαίος παίκτης με διαφορά) Φορτούνης είχε ανοίξει το σκορ με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ στο 48′.

Πλέον σε μια αμιγώς ελληνική βραδιά στις 6 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία ο Ολυμπιακός θέλει νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (έχασε χθες 2-1 στην Αστανά) για την πρωτιά του ομίλου.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Φορτούνης, Ελιουνούσι (84′ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

Γιουνγκ Μπόις: Εμβογκό, Σούτερ, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Λέτσιακς, Σανογκό (76′ Ντουά), Ζακαριά, Σουλεϊμάνι (58΄ Γκερντ), Σικ (88΄ Φρέι), Οαρό, Μπερτόνε.

Οι άλλοι

Ο Νίκος Καρέλλης σκόραρε και πάλι και η Γκενκ νίκησε 1-0 τη Ραπίντ Βιέννης, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Κοντά στην πρόκριση είναι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς νίκησε στο Ολντ Τράφορντ την Φέγενορντ 4-0. Σκόραραν οι Ρούνι, Μάτα, Τζόουνς (αυτογκόλ) και Λίνγκαρντ.