Το παρελθόν του ΠΑΟΚ είναι πλούσιο σε σπουδαίες εκτός έδρας ευρωπαϊκές επιτυχίες. Η χθεσινή έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία καθώς επετεύχθη σε μια χρονική στιγμή που η ομάδα αντιμετωπίζει μεγάλα εντός των συνόρων προβλήματα και ενώ η επικράτηση στην έδρα της Φιορεντίνα ήταν ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να παραμείνει ζωντανό το όνειρο της εκτός των συνόρων συνέχειας. Το 3-2 επί της Φιορεντίνα ήλθε με τρόπο επικό, καθώς με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση τέρμα ο Γκάρι Ροντρίγκες έδωσε τη νίκη στον Δικέφαλο του Βορρά στο 94′, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το τριπλό σφύριγμα που θα σήμαινε τη λήξη του αγώνα. Κόντρα μάλιστα στη ροή αυτού καθώς ο ΠΑΟΚ αφού προηγήθηκε 2-0 (5′ Σάκχοβ, 26′ Κάμπος), είδε όλη την ιστορία να του γυρίζει ανάποδα και να ισοφαρίζεται σε 2-2 (33′ Μπερναρντέσκι, 50′ Μπαμπακάρ). Κι ενώ όλα στο Αρτέμιο Φράνκι έμοιαζαν εις βάρος της ελληνικής ομάδας και έδειχναν ισοπαλία, ο εξαιρετικός Ροντρίγκες με γκολ στη λήξη του χρόνου ξεπλήρωσε το γραμμάτιο για τις πολλές φετινές χαμένες ευκαιρίες του, με τον καλύτερο τρόπο. Με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής από τη Φλωρεντία και να μένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκριση καθώς όλα πλέον θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, στην οποία έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση όλες οι ομάδες διατηρούν ελπίδες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται τη Σλόβαν Λίμπερετς και η χθεσινή αντίπαλός του δεν έχει το περιθώριο ήττας από την Καραμπάγκ διότι σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, χάνει την πρώτη θέση του ομίλου. Σε περίπτωση που τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Καραμπάγκ νικήσουν κατά την τελευταία αγωνιστική, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμούς η οποία φέρνει τους Αζέρους στην πρώτη θέση (θα έχουν 9 βαθμούς στα ματς μεταξύ των τριών ομάδων που θα ισοβαθμίσουν), ενώ ο ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα θα παίξουν την πρόκριση στη διαφορά γκολ.

Φιορεντίνα: Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μίλιτς (50′ Κιέζα), Κριστόφορο (65′ Σάντσεζ), Μπάντελι, Τέγιο (83′ Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Μπαμπακά.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σακχόφ (82′ Μυστακίδης), Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71′ Πέλκας), Κουλούρης (60′ Tιάμ).