Την ημέρα που σχεδόν όλοι στην Ελλάδα ανέδειξαν ως πρώτο θέμα τη «Black Friday», ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μη βάψει το ΟΑΚΑ στα… μαύρα, αλλά να γιορτάσει την «πράσινη Παρασκευή» μετά από μια πολύ δύσκολη νίκη με 86-80 επί της σκληροτράχηλης Νταρουσάφακα.

Οι Τούρκοι που την περασμένη αγωνιστική νίκησαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πάλεψαν μέχρι το τέλος για να φύγουν νικητές από το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Euroleague, αλλά έπεσαν στον «ογκόλιθο» του Γιάννη Μπουρούση.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν με τη… φωτιά, για να λυτρωθούν από την ευστοχία του Μπουρούση από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (2/2) στα 5.4” για τη λήξη, δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί των δύο ηττών.

Ο διεθνής σέντερ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «πράσινων» (18π., με τις 14 να έρχονται από τη γραμμή των βολών), με τους Κρις Σίνγκλετον και Κέι Σι Ρίβερς να ακολουθούν με 13.

Ικανοποίηση για Τσάβι Πασκουάλ, καθώς είδε τον Μάικ Τζέιμς να επιστρέφει μετά από περίπου δίμηνη απουσία (τραυματισμός στο χέρι) και να ντεμπουτάρει απέναντι στην Νταρουσάφακα, όπως και το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Κένι Γκάμπριελ, αυξάνοντας το «πράσινο» rotation.

Από την τουρκική ομάδα προσπάθησαν οι Ουίλ Κλάιμπερν (26π.), Μπραντ Ουαναμέικερ (19π.) και Τζέιμς Άντερσον (16π.).

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 46-34, 64-60, 86-80

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 7, Ρίβερς 13, Τζέιμς 7, Φώτσης 3, Παππάς 12, Φελντέιν, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 18, Καλάθης 11.

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλμπεκιν 8, Μπατούκ, Ερντέν 5, Ουάναμεϊκερ 19, Κλάιμπερν 26, Αλντεμίρ 2, Σαβάς, Άντερσον 16, Σλότερ, Μπερτάνς 4.