Τα σημάδια είχαν κάνει την εμφάνισή τους κόντρα στη θεωρητικά ισχυρότερη από την Κέρκυρα Γιουνγκ Μπόις, αλλά η αγχώδης πρόκριση είχε σκεπάσει σχεδόν τα πάντα στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο.

Το καμπανάκι δεν ακούστηκε λοιπόν και μάλλον οι πρωταθλητές θα πρέπει να ευχαριστούν τον Λεάλι για το χθεσινό 0-0 που παραχώρησαν στους εξαιρετικούς Κερκυραίους, μένοντας έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια (2 χρόνια και 9 μήνες) χωρίς γκολ στο γήπεδό τους, από το 0-3 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα σταμάτησε και ένα τρομερό σερί 29 συνεχόμενων νικηφόρων αγώνων που είχε ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του (από το 2-2 με τα Γιάννινα).

Ο Μιχάλης Γρηγορίου («κάναμε το τέλειο παιχνίδι» τόνισε), έχει αναμορφώσει την Κέρκυρα που πάει από επιτυχία σε επιτυχία και αν ίσως οι παίκτες του έβλεπαν πιο καθαρά την αγωνιστική ανυπαρξία των γηπεδούχων, θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω.

Ουσιαστικά, η πιο αξιόλογη φάση του Ολυμπιακού έγινε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φορτούνης έπιασε σουτ στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Μέχρι τότε η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Τουράμ στο 51′ το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Λεάλι. «Δεν είχαμε ένταση στο παιχνίδι μας και φυσιολογικά ήρθε η γκέλα» είπε ο πορτογάλος τεχνικός Πάουλο Μπέντο λίγο μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που άκουσε και πάλι.

«Δεν έχω προσωπικά με τον Τσόρι ούτε με κανέναν άλλο παίκτη, αλλά βάζω πάνω απ’ όλα το καλό του Ολυμπιακού» είπε ο Μπέντο που όμως δεν μπορεί να έχει εκτός 18άδας τον Τσόρι και να βάζει βασικό για 70 λεπτά, τον Οσκαρ Καρντόζο που χθες θύμιζε βετεράνο.

Tο πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και απλά ο Ολυμπια κός έχυσε μέρος από το γάλα που είχε μαζέψει στην καρδάρα με τόσο εντυπωσιακό τρόπο στα ντέρμπι.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Βιάνα, Μποτία, Ρέτσος (57′ Μαρτίνς), Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης (57′ Πάρντο), Φορτούνης, Ελιουνούσι (72′ Ιντέγε), Σεμπά, Καρντόσο.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργίου (66′ Γκόμες), Σπίνουλας, Ντουάλα (77′ Ντιμιτρόφσκι), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (89′ Κόντος), Ζαραδούκας, Ροζέριο, Νίκιτς.