Στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο των περιοδειών της σε όλη τη χώρα (φωτογραφία). «Οι πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ESM επιβεβαιώνουν απόλυτα όχι μόνο τη μεγάλη ελάφρυνση του χρέους που πετύχαμε το 2012, αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδήγησαν σε δυο χαμένα για την Ελλάδα χρόνια. Με ύφεση, απώλεια επενδυτικών ευκαιριών και ανεργία» δήλωσε χθες, από τα Τρίκαλα, η Φώφη Γεννηματά.

Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό για «νέα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού», τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας αφού συμφώνησε και υπέγραψε τον περασμένο Μάιο, αυτό που ήθελε ο κ. Σόιμπλε για τη μετάθεση της ουσιαστικής ρύθμισης για το χρέος μετά το 2018, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να θολώσει τα νερά».

Οπως κάνει σε κάθε ομιλία της, η Γεννηματά επανέλαβε το αίτημα για νέα κυβέρνηση με εθνική γραμμή, με άλλους πολιτικούς συσχετισμούς, προκειμένου να πετύχει την αναδιάρθρωση του χρέους, την έξοδο από την κρίση, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Από τα πυρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν γλίτωσε η κυβέρνηση ούτε κατά την ομιλία της σε παραγωγικούς φορείς στην Καρδίτσα, το Σάββατο. «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καπηλεύτηκαν την οργή του έλληνα αγρότη, ανέβηκαν στα τρακτέρ και τα έκαναν βήμα για τη φτηνή δημαγωγία τους» υπενθύμισε η Γεννηματά, για να προσθέσει πως οι αγρότες βιώνουν τώρα στο «πετσί» τους ότι η «ηρωική διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης τους κοστίζει πάνω από 1 δισ. ευρώ, καθώς και ότι ο πρωτογενής τομέας είναι υπό διωγμό.