Επισήμως δεν το λένε, όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να διαρρεύσει πως επίκεινται ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα σε Σερβία και Ουκρανία. Αρχικώς ο σχεδιασμός προέβλεπε επισκέψεις του έλληνα Πρωθυπουργού σ’ αυτές τις δύο χώρες περί τα τέλη Νοεμβρίου. Ομως όταν ανακοινώθηκε η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, το Μαξίμου γείωσε τα δύο ταξίδια βάζοντας σ’ αυτά ερωτηματικό. Τώρα που ο Μητσοτάκης ταξιδεύει στον διάδρομο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Κουμουνδούρου επανέφερε τον παλαιότερο σχεδιασμό χωρίς χρονικό προσδιορισμό αυτήν τη φορά.

Το ΚΚΕ γιορτάζει

Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 98 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ διοργάνωσε η ΚΕ του Κόμματος το Σάββατο στον Περισσό, με ομιλητή τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα. Το ενδιαφέρον είναι ότι ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο δρόμος μας ξεκινάει από τα εργοστάσια».

Η σοβαρή κρίση του Ποταμιού

«Το Ποτάμι διέρχεται μια φάση σοβαρής κρίσης, της σοβαρότερης από την ίδρυσή του» είπε πάλι ο Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ. Τον ανησυχεί, προσέθεσε, η δημοσκοπική συρρίκνωση του Ποταμιού «κι όχι για προσωπικούς λόγους. Η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα κόμμα με φρέσκες ιδέες, μεταρρυθμιστική προοδευτική πνοή, σοβαρές επεξεργασίες, νέους και αξιόλογους ανθρώπους.

Ομως, ως νέο κόμμα, Το Ποτάμι, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει σαφή πολιτική ταυτότητα, σταθερές δομές πολιτικών αποφάσεων και στρατηγικό προσανατολισμό».

Δεν χρειάζεται να σημειώσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται σε αυτό το μήκος κύματος δημοσίως. Τα λέει και τα ξαναλέει εδώ και καιρό. Εγώ το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι σε αυτή τη συνέντευξη –σε αντίθεση με άλλες πρόσφατες –δεν επισήμανε ότι ο ίδιος είναι «συνεργαζόμενος με Το Ποτάμι βουλευτής» ή ότι δεν έχει «οργανική σχέση» με το κόμμα γιατί δεν είναι «μέλος» του.