Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που διευκολύνει την άμεση σύγκριση προϊόντων τηλεπικοινωνιών και ταχυμεταφορών έθεσε σε λειτουργία η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρόκειται για την εφαρμογή Pricescope (https://www.pricescope.gr), η οποία λειτουργεί ως παρατηρητήριο τιμών για τα τηλεπικοινωνιακά και ταχυδρομικά προϊόντα.

Με τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφαρμογή, οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν με εύχρηστο και αξιόπιστο τρόπο τις λιανικές τιμές για τα διαθέσιμα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, κινητής και Ιντερνετ, καθώς και για τα διατιθέμενα πακέτα – υπηρεσίες ταχυμεταφορών στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, το Pricescope περιλαμβάνει τιμολογιακά στοιχεία και περιγραφές για περίπου 1.050 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα έξι τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ενώ αναζητά περισσότερους από 86.000 συνδυασμούς προϊόντων. Στον τομέα των ταχυμεταφορών, η πληροφόρηση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά και χρεώσεις για υπηρεσίες αποστολής εσωτερικού και εξωτερικού των 11 μεγαλύτερων ταχυδρομικών παρόχων.

Τα στοιχεία επικαιροποιούνται διαρκώς από τις εταιρείες κατά τρόπο ενιαίο και ομοιόμορφο, ώστε η μέθοδος αναζήτησης και συγκριτικής αξιολόγησης του Pricescope να είναι αντικειμενική και διαφανής.