Μαύρη μέρα για τη Γιουβέντους. Δεν ήταν μόνο η ήττα στη Γένοβα από την Τζένοα (3-1), αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός του Ντάνι Αλβες, ο οποίος υπέστη κάταγμα περόνης και, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θα μείνει εκτός για τέσσερις μήνες. Πρόβλημα και για τον Μπονούτσι, ο οποίος αποχώρησε με τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο.

Ο 21χρονος Τζιοβάνι, γιος του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Λουίτζι Φεράρις.

Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε πέτυχε δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ανοίγοντας τον δρόμο για τον θρίαμβο της ομάδας του Ιβαν Τζούριτς, η οποία παραμένει αήττητη στη Γένοβα.

«Θέλω πάντα να είμαι έτοιμος να βοηθήσω και απολαμβάνω αυτή τη στιγμή. Είμαι μόνο ο Τζιοβάνι και όχι ο γιος του Ντιέγκο. Αυτό που θέλω είναι να βελτιώνομαι συνεχώς» είπε ο 21χρονος επιθετικός, ο οποίος άρχισε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ το 2008 και στη συνέχεια είχε 27 συμμετοχές με τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπάνφιλντ (12 γκολ σε 29 ματς). Το καλοκαίρι ήρθε στην Τζένοα, έναντι τριών εκατ. ευρώ.

Η τελευταία φορά που η Γιουβέντους δέχτηκε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο ήταν τον Οκτώβριο του 2005. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την πρώτη μισή ώρα του αγώνα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η σεζόν είναι μεγάλη και τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο» σχολίασε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Στο μεταξύ, η Μίλαν συνέχισε την εξαιρετική της πορεία, καθώς νίκησε στο Εμπολι 4-1 με πρωταγωνιστή τον Τζιανλούκα Λαπαντούλα (δύο γκολ), ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην Α’ Ιταλίας. Ο 26χρονος επιθετικός στην έως τώρα καριέρα του αγωνίστηκε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών και πέρυσι, με 30 γκολ, βοήθησε την Πεσκάρα στην άνοδο.

Αλλα αποτελέσματα (14η αγωνιστική): Τορίνο – Κιέβο 2-1, Παλέρμο – Λάτσιο 0-1, Μπολόνια – Αταλάντα 0-2, Κάλιαρι – Ουντινέζε 2-1, Κροτόνε – Σαμπντόρια 1-1, Ρόμα – Πεσκάρα 3-2.