Παρά το νέο αρνητικό αποτέλεσμα (1-1) του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και τη μαζική κατακραυγή των οπαδών της ομάδας εις βάρος του Αντρέα Στραματσόνι για την ατελείωτη αγωνιστική κρίση του Τριφυλλιού, ο ιταλός κόουτς παραμένει στο πόστο του και προετοιμάζει τους Πράσινους για το αυριανό ματς με τον ΟΦΗ για τη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου. Το μέλλον του 40χρονου ρωμαίου τεχνικού κρέμεται σε μια κλωστή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει. Ηδη στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου εισηγούνται την άμεση αντικατάσταση του Στραματσόνι προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να μην υπάρξει (προσεχώς) έκρηξη από την εξέδρα με αποδέκτη τη διοίκηση και προσωπικά τον Αλαφούζο. Επί του παρόντος, όμως, ο Στραματσόνι στηρίζεται (τουλάχιστον μέχρι το επόμενο ματς). Διότι ουδείς γνωρίζει, εφόσον ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον ΟΦΗ, αν θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ιταλό στον πάγκο.

Ο Στραματσόνι και οι διοικούντες πάντως παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά με αυτό το οποίο οι Ιταλοί συνηθίζουν να αποκαλούν ritiro (σ.σ. απόσυρση), ενώ στη δική μας ποδοσφαιρική αργκό λέγεται «μάντρωμα». Από προχθές το βράδυ σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα (τεχνικό επιτελείο και παίκτες) παραμένει εσώκλειστο σε ξενοδοχείο των βόρειων προαστίων βγαίνοντας μόνο για προπόνηση, ενώ σήμερα άπαντες (ακόμη και οι τραυματίες Λέτο, Σάμπα, Λεντέσμα) θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο σε μια ύστατη προσπάθεια για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος. Μόνο για τον Λουκ Στιλ, για τον οποίο λέγεται ότι έχει χτυπηθεί από ίωση, παραμένει άγνωστο αν θα μεταβεί στην Κρήτη. Ούτως ή άλλως, ο «άγγλος ασθενής» του Παναθηναϊκού στην παρούσα φάση βρίσκεται σε δυσμένεια λόγω των πολλών και μεγάλων λαθών στα οποία έχει υποπέσει. Ηδη στο ματς με τον Πανιώνιο αγωνίστηκε – και μάλιστα με επιτυχία – ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος θα παίξει και με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κοτσόλης θα πάρει φανέλα βασικού απέναντι στον ΟΦΗ.

Εξώδικο. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε εξώδικο προς τη Nova με το οποίο ζητεί την άμεση καταβολή των χρημάτων (περίπου 6,5 εκατ. ευρώ) που έχουν παγώσει από το συνδρομητικό ως «ποινή» για τη μη διεξαγωγή τριών αγωνιστικών του πρωταθλήματος. Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι οι ΠΑΕ δεν φέρουν ευθύνη διότι οι σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν αρχικά από το υπουργείο Αθλητισμού και εν συνεχεία από την ΕΠΟ. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε περίπτωση που η Nova δεν αλλάξει στάση, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην επιτραπεί στα τηλεοπτικά συνεργεία του καναλιού η είσοδος στο Απ. Νικολαΐδης για τη μετάδοση της αναμέτρησης.

Πλημμύρα και στο γήπεδο

Σαν να μην έφτανε το ναυάγιο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, ήρθε και η πλημμύρα του γηπέδου της Λεωφόρου. Η έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών προκάλεσε σοβαρές φθορές στην ιστορική έδρα του Τριφυλλιού. Οι μεγαλύτερες ζημιές (εκτιμώνται περίπου στα 10.000 ευρώ) καταγράφηκαν στο προπονητήριο της πυγμαχίας που βρίσκεται κάτω από τη θύρα 5, ενώ τα νερά έφτασαν μέχρι και τον διάδρομο έξω από τα αποδυτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς οι αντλίες δεν άντεξαν την πίεση του νερού.