Ούτε τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια δεν διέθεσε η ΑΕΚ το βράδυ του Σαββάτου στο ματς με αντίπαλο τον Πλατανιά. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά είχε τόσο λίγο κόσμο στις εξέδρες του Γ. Καραϊσκάκης κι ας αγωνιζόταν μια κλασική ποδοσφαιρική ώρα. Στη Νέα Σμύρνη, προφανώς όλοι γνωστοί μεταξύ τους στη μάχη του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό. Είναι φανερό ότι οι αιτίες που γυρίζει ο κόσμος την πλάτη του στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις είναι πολλές. Οσες έρευνες κι αν κάνουν στη Λίγκα, οτιδήποτε κι αν ζητήσουν, αν δεν επαναφέρουν καθεστώς αξιοπιστίας και σωστό προγραμματισμό οι απώλειες θα είναι κι άλλες. Βέβαια, για να επιστρέψουμε στα του Σαββάτου, ποιος και με ποια διάθεση να σπαταλήσει μεγάλο μέρος από το σαββατόβραδό του για να δει το ΑΕΚ – Πλατανιάς; Ψιλά γράμματα για τους φωστήρες της διοργανώτριας Αρχής που σαλαμοποιούν το πρωτάθλημα λες και όλοι κόπτονται να παρακολουθήσουν ματς ήσσονος σημασίας. Πού θα πάει… Κάποτε θα πάψουν στη Λίγκα, πρόεδρος και μέλη, να κάνουν με κλειστά μάτια όλα τα χατίρια της συνδρομητικής.

Αλλαγές

Είναι ξεκάθαρο ότι τα νέα πρόσωπα βοήθησαν την ΑΕΚ. Ο Μπάρκας φαντάζει καλύτερος σε σύγκριση με τον Ανέστη και με υψηλή αυτοπεποίθηση, ενώ ο Γαλανόπουλος ενδέχεται να αποτελέσει ένα παιδί των ακαδημιών που θα βρει χρόνο στην πρώτη ομάδα. Μπορεί έτσι να ακούσει και μια καλή κουβέντα ο Στέλιος Μανωλάς που τόσο πάσχισε για τον πιτσιρικά μέσο…

Γκέλες

Οι απώλειες βαθμών από τους ισχυρούς χαρακτηρίζουν το τρέχον πρωτάθλημα. Χθες, την πάτησε και ο Ολυμπιακός με το αναπάντεχο 0-0 απέναντι στην Κέρκυρα. Νωρίτερα, η ΑΕΚ μετρούσε τρία εντός έδρας Χ (με Ηρακλή, Πανιώνιο, Ατρόμητο), ένα 0-0 με την Ξάνθη ο ΠΑΟΚ και μια ήττα (1-2) από την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός. Τι συνάγεται; Οι δήθεν δυνατοί κάπου χάνουν ρυθμό και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν φόβητρο. Αρκεί να το πιστέψουν παραπάνω οι υπόλοιπες ομάδες και να επιζητήσουν με πάθος το αποτέλεσμα.

Φόρμουλα 1

Ιστορίες ενδιαφέρουσες ξεπηδούν στον αθλητισμό. Οπως η χθεσινή με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που γεννήθηκε στη Γερμανία, να κατακτά τίτλο όπως ο (φινλανδός) πατέρας του Κέκε πριν από 34 χρόνια. Για τους γνώστες των μηχανοκίνητων σπορ, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και παλαιότερα με τον (μπαμπά) Γκράχαμ Χιλ να θριαμβεύει το ’62 και το ’68 και τον γιο Ντέιμον να τα καταφέρνει το 1996!

ΟΠΑΠ

Ωραία η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απομεσήμερο του Σαββάτου στο Μαρκόπουλο. Με αφορμή τη συνεργασία της εταιρείας Ιπποδρομίες με την PMU, δηλαδή τον γαλλικό πάροχο ιπποδρομιακού στοιχήματος, έλληνες και γάλλοι εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να δουν τις εγχώριες κούρσες. Από πλευράς ΟΠΑΠ εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων οι Κόουπ, Φωκάς, Αλεξόπουλος, ενώ το ενδιαφέρον ήταν πως υπήρξαν εκπλήξεις στις αφίξεις, όπως συμβαίνει και στη Γαλλία, καθόσον αυτές αποτελούν τον κανόνα!