Ο εξαιρετικός Πανιώνιος διατήρησε την παράδοση, ο κάκιστος Παναθηναϊκός γκελάρισε ξανά και ο Στραματσόνι παραμένει.

Με κορυφαίο παίκτη τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και σκόρερ τον Λούκας Βιγιαφάνιες ο Παναθηναϊκός γλίτωσε στις καθυστερήσεις την ήττα από τον Πανιώνιο, ο οποίος παρέμεινε για τέταρτη σερί σεζόν αήττητος στη Νέα Σμύρνη. Οι Πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με τους ανώτερους Κυανέρυθρους, που μπορεί να αισθάνονται αδικημένοι από την απώλεια μιας νίκης την οποία κρατούσαν σφιχτά μέχρι το 92′ χάρη στο γκολ του Ανσαριφάρντ από το 71′. Το γεγονός άλλωστε ότι στην παρθενική φετινή εμφάνισή του στο πρωτάθλημα ο γκολκίπερ Βλαχοδήμος ήταν ο MVP του Τριφυλλιού έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερις θαυμάσιες επεμβάσεις, καταδεικνύει πως στο μεγαλύτερο μέρος του ματς το Τριφύλλι πέρασε δύσκολες στιγμές και σώθηκε στο φινάλε από μια καταπληκτική έμπνευση του αργεντινού μεσοεπιθετικού. Επί του παρόντος διασώθηκε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του στη μεθαυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για το Κύπελλο Ελλάδας. Ουδείς όμως μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα περάσει το κατώφλι της Λεωφόρου την ερχόμενη Κυριακή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ούτως ή άλλως παίζει το κεφάλι του σε κάθε αγώνα. Με μόλις μια νίκη επί του ουραγού Ηρακλή στους δέκα τελευταίους αγώνες, το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα για τον ιταλό κόουτς, που πέραν της εξέδρας έχει χάσει κάθε έρεισμα και στα διοικητικά κλιμάκια της ΠΑΕ, καθώς πλέον έχει απομείνει να τον στηρίζει ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος. Στην προκειμένη περίπτωση η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Οπως ακριβώς συνέβη και κατά τις τελευταίες ημέρες των προκατόχων του, Ζεσουάλντο Φερέιρα και Γιάννη Αναστασίου, οι οποίοι εν τέλει δεν άργησαν να απολυθούν λαμβάνοντας μια γενναιόδωρη αποζημίωση αφού δεσμεύονταν με συμβόλαιο. Μοιάζει με déjà vu που έχει πάντοτε το ίδιο κακό φινάλε.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Στραματσόνι δήλωσε ικανοποιημένος «μόνο από την αντίδραση της ομάδας» και πρόσθεσε ότι «είναι μια δύσκολη στιγμή που το κλαμπ αποφάσισε να συνεχίσουμε μαζί, να μείνουμε ενωμένοι και να μην επιστρέψω στο σπίτι μου. Ολοι θέλουμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση, τα λάθη προέρχονται από όλους. Ξέρω τις ευθύνες όλων, όπως και τις δικές μου». Παρ’ όλα αυτά, για πολλοστή φορά ο προπονητής των Πρασίνων ούτε μπόρεσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, ούτε και να εξηγήσει «τις πταίει».

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Γκιοτά, Οικονόμου, Σαββίδης (90′ Αντωνιάδης), Κόρμπος, Μασούρας (71′ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (79′ Ενγκόγκ), Μασούντ, Μπεν.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μέστο, Ιβανόφ (46′ Ρέις), Μολέντο, Κουτρουμπής (87′ Ρινάλντι), Ζέκα, Γουακάσο (73′ Εμποκού), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.