Με πλεονέκτημα έξι βαθμών θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη η Ρεάλ Μαδρίτης για το clasico του Σαββάτου με την Μπαρτσελόνα.

Οι Μπλαουγκράνα δεν κατάφεραν να σπάσουν την αρνητική παράδοση που τους ακολουθεί στις αναμετρήσεις τους με τη Σοσιεδάδ στο Ανοέτα από το 2007 και υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1.

Οι Βάσκοι έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αδικημένοι γιατί ο διαιτητής ακύρωσε ως οφσάιντ το κανονικό γκολ του Χουάνμι στο 75′ και ενώ είχε προηγηθεί σουτ στο δοκάρι του Κάρλος Βέλα. Ο τελευταίος είχε και δεύτερο δοκάρι οκτώ λεπτά αργότερα.

Η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ενώ για πρώτη φορά δεν είχε ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία.

Στις δηλώσεις του ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος τραυματίστηκε προκαλώντας αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο clasico, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου υπογραμμίζοντας πως «έτσι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Επίσης το κλίμα έκανε πιο βαρύ το τροχαίο ατύχημα που είχε ο Νεϊμάρ με τη Φεράρι του λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι.

Τα προσχήματα έσωσε το εντυπωσιακό γκολ του Μέσι, που έφτασε τα εννέα τη φετινή σεζόν και υπολείπεται πλέον ενός του πρώτου σκόρερ Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος πηγαίνει στο clasico σε τρομερή κατάσταση. Πέτυχε δύο ακόμα γκολ, φτάνοντας τα 19 σε 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγώντας τη Ρεάλ σε νίκη επί της Χιχόν με 2-1.

Οπως και η Μπάρτσα, η Ρεάλ έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι και κινδύνεψε με απώλεια βαθμών. Ο Κροάτης Ντούγιε Τσοπ, ωστόσο, έστειλε την μπάλα στην εξέδρα στο πέναλτι που εκτέλεσε στις καθυστερήσεις λυτρώνοντας τους Μερένχες.

Ο Ζιντάν εξέφρασε τη δυσφορία του για την εικόνα της Ρεάλ, η οποία είναι αλήθεια ότι οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό και στην καταρρακτώδη βροχή. «Ηταν ένα παιχνίδι που πρέπει να ξεχάσουμε. Δεν ήμασταν καλοί σε όλους τους τομείς, αλλά κρατάμε τους τρεις βαθμούς που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Παραμένουμε πρώτοι στη βαθμολογία» υπογράμμισε ο Ζιζού.

Η τελευταία ήττα της Ρεάλ ήταν από τη Βόλφσμπουργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις 6 Απριλίου. Εκτοτε παραμένει αήττητη σε 31 αγώνες ισοφαρίζοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, που είχε επιτευχθεί τη σεζόν 2013-2014 επί ημερών Κάρλο Αντσελότι.

Τα αποτελέσματα: Εϊμπαρ – Μπέτις 3-1, Μάλαγα – Λα Κορούνια 4-3, Εσπανιόλ – Λεγκανές 3-0, Σεβίλλη – Βαλένθια 2-1, Βιγιαρεάλ – Αλαβές 0-2, Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3, Θέλτα – Γρανάδα 0-0.

Η βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 33, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη 27.