Το ξέσπασμα του Πάτρικ Γιανγκ στον πάγκο, η ασπίδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους παίκτες, η κριτική του Ντούσαν Σάκοτα για τη χαμένη ευκαιρία και το απόλυτο χειροκρότημα του κόσμου για τον Κώστα Βασιλειάδη ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό του κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι (των αήττητων ομάδων της Basketleague) Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Οι πρωταθλητές έμειναν εύκολα μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το 78-67 επί της Ενωσης, που δεν μπόρεσε να προβάλει σοβαρή αντίσταση χάνοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με διψήφια διαφορά πόντων που είχε φτάσει μέχρι και στο +21 (74-53 στο 35′).

Αν και οι γηπεδούχοι προέρχονταν από άσχημη ήττα με τη Μακάμπι και με λιγότερο από 48 ώρες ξεκούρασης, ήταν αυτοί που έδειχναν πιο πεινασμένοι στο γήπεδο και το δείχνουν αφενός τα 11 κοψίματα (δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού μετά τα 13 με τον Πανιώνιο το 1993), αφετέρου τα 15 επιθετικά ριμπάουντ αλλά και το κυνήγι κάθε χαμένης μπάλας όπως και οι 20 (έναντι 9 της ΑΕΚ) ασίστ.

«Ναι, ήταν εκπληκτικοί και θα ήθελα να αναφέρεστε σε αυτούς έπειτα από κάθε νίκη ενώ στις ήττες να βρίσκετε στο πρόσωπό μου τον υπεύθυνο» είπε, μπαίνοντας ως ασπίδα στους παίκτες του, ο κόουτς Σφαιρόπουλος που είδε τον Μπιρτς (12π. και 10ρ.) να παίζει ξανά για δύο ψηλούς, καθώς ο Γιανγκ και πάλι έμεινε σε ρηχά νερά και ξέσπασε βγαίνοντας στον πάγκο πιάνοντας το κεφάλι του από την απογοήτευση, αφού καταλαβαίνει καλύτερα απ’ όλους ότι δεν μπορεί –τουλάχιστον στην παρούσα φάση –να βοηθήσει ουσιαστικά.

«Δεν επιτρέπεται να παίζουμε έτσι και να μπαίνουμε στον αγώνα τόσο νωθροί και φοβισμένοι. Ακόμα και όταν πλησιάσαμε κάποια στιγμή στους τρεις πόντους, 26-23 στο 13′, αντί να συνεχίσουμε να πάμε για τη νίκη, μας πήρε από κάτω» ξέσπασε ο αρχηγός της Ενωσης Ντούσαν Σάκοτα, που μαζί με τον Ούκιτς ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με 14 π. έκαστος.

Οι γηπεδούχοι εκτός του Μπιρτς είχαν σε εξαιρετική βραδιά τους Ματ Λοτζέσκι (17 π., 5 ρ.), Ιωάννη Παπαπέτρου (9 π., 5 ρ.) και Βασίλη Σπανούλη (10 π., 9 ασ.).

Γλίτωσε τα χειρότερα αποχωρώντας στο τέλος με βαρύ διάστρεμμα (καταχειροκροτούμενος από 3.500 φίλους του Ολυμπιακού στο πιο όμορφο στιγμιότυπο της βραδιάς) ο Κώστας Βασιλειάδης.