Μόνο οι επενδύσεις των ελλήνων επιχειρηματιών θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση υποστήριξε ο Γιώργος Περιστέρης, επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από το βήμα του ελληνοαμερικανικού συνεδρίου, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός νέου επενδυτικού πατριωτισμού.

«Η μέχρι σήμερα συμβολή των ξένων ομίλων είναι πενιχρή, οι πρωτοβουλίες από τους έλληνες επιχειρηματίες συνιστά μονόδρομο» επισήμανε ο Περιστέρης και πρόσθεσε ότι διατηρήσιμη ανάπτυξη δεν υπάρχει χωρίς επενδύσεις.

Μίλησε για τις πενιχρές επιδόσεις της χώρας στον τομέα των επενδύσεων –οι χαμηλότερες στην Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια –και τόνισε ότι μόνο η επάνοδος στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, χωρίς να συνυπολογιστεί ο πολλαπλασιαστής των επενδύσεων, θα ανέβαζε το ΑΕΠ μας κατά 17 δισ. ευρώ, τα δημόσια έσοδα κατά 7 δισ. και θα έβγαζε άμεσα τη χώρα από την κρίση.

Αντί όπως είπε για επενδυτικό σοκ, μέχρι σήμερα έχουμε το αντίθετο, σοκ αποεπένδυσης. «Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό. Αν θέλουμε επενδύσεις, μήπως να ακούσουμε μια φορά τους πραγματικούς επενδυτές; Εχουμε, πιστεύω, το δικαίωμα να θέτουμε το ερώτημα αυτό, καθώς ως όμιλος επενδύσαμε στα χρόνια της κρίσης πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, και συνεχίζουμε. Μόνο το πρώτο εξάμηνο φέτος επενδύσαμε 150 εκατ. ευρώ επιπλέον» είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις παθογένειες της οικονομίας που δεν λένε να αλλάξουν.

«Αν η χώρα δεν είχε την τελευταία επίδοση στη γραφειοκρατία, δεν ταλαιπωρούνταν από τον κυκεώνα των παράλογων και αλληλοσυγκρουόμενων νόμων και την επίλυση των νομικών διαφορών, η θέση της θα ήταν στους επενδυτικούς δείκτες της Δύσης και όχι στην υποσαχάρια Αφρική» τόνισε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.