Aν κατάλαβα καλά (διότι με αυτούς δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβεις…) το Μαξίμου διαδίδει ότι ο Μητσοτάκης έχει ένα σατανικό σχέδιο.

Ποιο είναι αυτό; Επιδιώκει να μπλοκάρει την αξιολόγηση, να μη μειωθεί το χρέος, να πέσει η κυβέρνηση, να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές και να κάνει τέταρτο Μνημόνιο.

Αυτά περίπου διακινούν σε διάφορα παραληρηματικά κατεβατά που αποκαλούνται non paper και αναπαράγονται άκριτα από τον κυβερνητικό Τύπο.

Κατά την ευφυή αυτή άποψη, θα συμβούν τρία τινά.

Πρώτον, ο Μητσοτάκης που δεν εμπλέκεται στην αξιολόγηση και τα μαθαίνει από τις εφημερίδες, θα μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις. Πώς; Υποθέτω θα κάνει βουντού.

Δεύτερον, αν το βουντού του Μητσοτάκη πιάσει, τότε οι ματιασμένοι από το βουντού δανειστές δεν θα κόψουν το χρέος που ούτως ή άλλως δεν συζητούν να κόψουν. Και τότε οι στενοχωρημένοι συριζαίοι θα ρίξουν την κυβέρνηση –διότι άλλος τρόπος να πέσει δεν υπάρχει…

Τρίτον, θα κερδίσει ο Μητσοτάκης τις εκλογές (αυτό τουλάχιστον το έχουν εμπεδώσει…) και τότε θα μπορέσει να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο, που είναι να υπογράψει τέταρτο Μνημόνιο!

Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται το σενάριο ότι ο Μητσοτάκης κάνει βουντού για να φέρει κι άλλο Μνημόνιο, αλλά εμένα μου θυμίζει λίγο «Πειρατές της Καραϊβικής».

Κι ίσως τότε ο Πρωθυπουργός πάει στην Κούβα όχι για να προσκυνήσει τον μακαρίτη, αλλά επειδή δίπλα βρίσκεται η Αϊτή όπου λύνουν τα βουντού.

Το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση τα έχει λίγο χαμένα και μεταξύ των άλλων απωλειών έχει χάσει και το μέτρο της ανοησίας. Διότι, αντί να κάνουν τη δουλειά τους και να κυβερνήσουν, κάθονται και κάνουν αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση.

Είναι αλήθεια ότι δικαιολογημένα τα έχουν χάσει. Τους τελευταίους μήνες δεν τους βγαίνει τίποτα. Από το κακό στο χειρότερο.

Το αδιέξοδο της κυβέρνησης όμως δεν είναι απόρροια σατανικών σχεδίων των αντιπάλων της ούτε μαύρης μαγείας. Προκύπτει από το δικό της προπατορικό αμάρτημα: τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Τότε οικοδομήθηκαν οι σημερινές αντιθέσεις. Αυτές που εμποδίζουν τη σημερινή αντιπολίτευση να επιδείξει την παραμικρή ανοχή. Αυτές που βάζουν τις εκλογές στο τραπέζι.

Οταν λοιπόν η «Αυγή» κατηγορεί την αντιπολίτευση για ανευθυνότητα επειδή θέλει να πέσει η κυβέρνηση πριν κλείσει η αξιολόγηση, γελούν και οι πέτρες. Διότι πρώτος ο Τσίπρας έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά πριν κλείσει η αξιολόγηση.

Αλλά όταν έχεις πολιτευτεί κατασκευάζοντας εχθρούς, είναι αυτονόητο ότι στα δύσκολα θα καταλήξεις χωρίς κανέναν φίλο.

Και τότε ο Μητσοτάκης δεν χρειάζεται να κάνει βουντού για να πέσεις!