Τι να έλεγαν για περισσότερο από πέντε λεπτά όρθιες η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου; Να αντάλλασσαν άραγε απόψεις για τις γενικές αρχές του προγράμματος που θα ακολουθήσει η Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021, οι οποίες είχαν παρουσιαστεί προ ολίγου;

Ή μήπως να είχαν πιάσει το «καυτό» θέμα του Φεστιβάλ Αθηνών, που απασχολεί και τις δύο για διαφορετικούς λόγους; Την πρώτη καθώς είχε ετοιμάσει ήδη την αντικατάσταση του ΔΣ του θεσμού, ξηλώνοντας όλα τα μέλη που είχε διορίσει ο προκάτοχός της Αριστείδης Μπαλτάς και με τα οποία είχε έρθει σε ρήξη ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Και τη δεύτερη επειδή ενδιαφέρεται για την επαγγελματική άνοδο του αδελφού της Παναγιώτη, ο οποίος φέρεται να θέλει τη θέση του γενικού διευθυντή του φεστιβάλ.

Ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για το θέμα της συζήτησης, τα χαμόγελα πάντως περίσσεψαν και η διάθεση της υπουργού δεν χάλασε από τη συνομιλία της με την περιφερειάρχη. Το αντίθετο μάλιστα. Είχε κέφι να μιλήσει για σχεδόν ένα τέταρτο με τους δημοσιογράφους, που την περίμεναν. Και να κρατήσει στην κουβέντα ισορροπίες ανάμεσα στην προηγούμενη ιδιότητά της, εκείνη της ηθοποιού, και στην πρόσφατη της υπουργού.

Διότι και για το ενδεχόμενο εκλογών έκανε λόγο –«κανείς δεν θέλει εκλογές. Ο κόσμος που μιλάω μαζί του θέλει την ησυχία του για να παράξει έργο» –αλλά και τα νιάτα της στο θέατρο θυμήθηκε όταν έπαιζε στην Ελευσίνα την «Ορέστεια». «Θυμάμαι τη Μελίνα να αλλάζει στα χαλάσματα και να της βαστάνε τα ρούχα» έλεγε την ώρα που οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να της αποσπάσουν ειδήσεις.