Το μετέωρο βήμα του Πάολο Μπέντο γίνεται καθαρά από τον ίδιο σε σημεία όπου δεν είναι καν απαραίτητο. Ο Πορτογάλος, που «καθάρισε» όλα τα ντέρμπι (με εντυπωσιακό τρόπο και 3-0 αυτά με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), επιμένει να βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του και σύντομα μπορεί να υπάρξει τετ α τετ και με τη διοίκηση προκειμένου να ξεκαθαριστούν κάποια συγκεκριμένα θέματα.

Εκεί που θα μπορούσε να είναι ο πωλών της μετρητοίς (είναι αλήθεια ότι ψήλωσε και ο ίδιος πολύ μετά το ντέρμπι με τους Πράσινους) ξαναμπήκε σε τροχιά κρίσης, όχι τυχαία. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, με τον Πορτογάλο να αποτυγχάνει φέτος απέναντι στους δύο νεοφώτιστους, στους οποίους δεν έβαλε καν γκολ.

Επίσης, τρεις φορές έχει στηρίξει τον Καρντόσο (που είναι σκιά του παλαιού καλού του εαυτού, όσο και αν προσπαθεί σε προπονήσεις και αγώνες) και το πλήρωσε τις δύο, ενώ τον έσωσαν την τρίτη στο Καυταντζόγλειο αφενός ο Ιντέγε που μπήκε αλλαγή και έδωσε τη νίκη όσο και η κούραση των παικτών του Ηρακλή που παρέδωσαν πνεύμα στο τελευταίο ημίωρο.

Και καλά με τον Καρντόσο, εδώ έχει «τελειώσει» παίκτες όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες (λογικό για την πρώτη 11άδα, αλλά όχι και από τη 18άδα !), ο Σιόβας, που μόνος του στέκεται καλύτερα από το δίδυμο της γκάφας στα μετόπισθεν (Μποτία και Ντα Κόστα), ο Ρομάο και ο Μάριν που είχε εντυπωσιάσει. Από αυτό το γκρουπ παικτών μόνο ο Μάριν έχει δώσει κάποιες ίσως αφορμές συμπεριφοράς, ενώ τον έχει προδώσει και ο ηλεκτρονικός κατάσκοπος, το μηχάνημα που φορούν οι παίκτες τόσο σε αγώνες όσο και στις προπονήσεις και το οποίο καταγράφει με λεπτομέρειες τα πάντα. Οπως και να έχει, ο Πάολο Μπέντο, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου στα Χανιά, θα αρχίσει το ροτέισον θέλοντας και μη, καθώς βασικοί του παίκτες όπως ο Μιλιβόγεβιτς, ο Σεμπά, ο Φορτούνης και ο Ελιουνούσι, σε συνδυασμό και με τα παιχνίδια της Εθνικής της χώρας τους, έχουν υπερφορτωθεί.