Το πρόσωπο που όπως φαίνεται κρυβόταν πίσω από τα αινιγματικά και απολύτως αιχμηρά λόγια του Βλάνταν Ιβιτς και σε πρώτο βαθμό πληρώνει το μάρμαρο της ανατροπής του 3-1 υπέρ του ΠΑΟΚ σε 4-3 υπέρ του Ατρομήτου είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ασχέτως αν η ΠΑΕ έσπευσε να αιτιολογήσει τον υποβιβασμό του διεθνούς ποδοσφαιριστή από την α’ στη β’ ομάδα, με την οποία στο εξής θα προπονείται, κάνοντας λόγο για κακή συμπεριφορά εντός των αποδυτηρίων, επί της ουσίας τον στοχοποίησε ως έναν από εκείνους τους παίκτες που ο προπονητής της ομάδας εγκάλεσε για μειωμένη απόδοση. Διότι δεν είναι δυνατόν το βράδυ μετά τον αγώνα ο Ιβιτς και οι αρχηγοί της ομάδας (συμπεριλαμβανομένου του Τζαβέλλα) να μίλησαν μέσω Skype με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Ιβάν Σαββίδη για κάτι άλλο πέραν των όσων ο τεχνικός του Δικεφάλου δήλωσε νωρίτερα.

Προφανώς επειδή οι ισορροπίες είναι λεπτές και άπτονται νομικών υπαγορεύσεων και (ενδεχομένως) συνεπειών, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε ποτέ να καταλογίσει σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή ότι απομακρύνεται από την πρώτη ομάδα επειδή είχε ηθελημένα «ύπουλη» συμπεριφορά (χαρακτηρισμός που ο Ιβιτς χρησιμοποίησε).

Τώρα, αν θέλει κάποιος να εξετάσει μία προς μία τις φάσεις των τεσσάρων γκολ που δέχθηκε ο Δικέφαλος, θα συμπεράνει ότι σε όλες ο Τζαβέλλας δεν έχει κάνει σωστές αμυντικές εκτιμήσεις.

1. Στο πρώτο τέρμα που σημειώνει ο Λε Ταλέκ, παρακολουθεί την τροχιά της μπάλας πριν φτάσει στον Γάλλο δίχως να έχει τη σωστή θέση ή να επιχειρεί να την ανακόψει. Επίσης δεν βάζει το κεφάλι του στην πορεία της όταν ο σκόρερ πιάνει την κεφαλιά.

2. Στη φάση του πέναλτι μέσω του οποίου ο Ατρόμητος μειώνει σε 3-2, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έχει στην πλάτη του τον Λε Ταλέκ τον οποίο χάνει μάλλον εύκολα για την εμπειρία του. Από την προσπάθεια του Γάλλου, έρχεται το πέναλτι που παραχωρεί ο Κάνιας.

3. Στο τρίτο τέρμα των φιλοξενουμένων, ο Τζαβέλλας έχει αρχικώς λανθασμένη προσπάθεια να ανακόψει και ακολούθως διστάζει να κάνει τάκλιν προτού ο σκόρερ Παπαδόπουλος σουτάρει, παρότι δείχνει πρόθεση να το επιχειρήσει δύο φορές.

4. Τέλος, πριν από την τελική πάσα του Παπαδόπουλου που έφερε το 4-3 από τον Τόνσο, ο διεθνής στόπερ δεν κινείται προκειμένου να ανακόψει τον πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ.

Πάντως, είναι αλήθεια ότι συγκεκριμένες συμπεριφορές του Τζαβέλλα στα αποδυτήρια είχαν ενοχλήσει τον Ιβιτς. Είχε αποκτήσει υπερεξουσίες λόγω της εξαιρετικής προσωπικής σχέσης με τον Γιώργο Σαββίδη (γιο του Ιβάν) και σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» επηρέαζε αρνητικά νεότερους συμπαίκτες του. Κάποιοι μιλούν και για ύπαρξη κλίκας που δεν βλέπει με καλό μάτι την ύπαρξη του συγκεκριμένου προπονητή στον πάγκο της ομάδας.