Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρισκόταν χθες σε περιοδεία στο Κιλκίς. Από εκεί, με ένα τιτίβισμα κάλεσε «42 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» να καταθέσουν από κοινού με το κόμμά του πρόταση μομφής στον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι.

Η ιδέα δεν είναι ποταμικής έμπνευσης. Ο επικεφαλής έσπευσε να υιοθετήσει την πρόταση που έκανε με μια ανάρτηση στο facebook ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης, γιατί οι δηλώσεις Ζουράρι «είναι ασυμβίβαστες με το αξίωμά του». Ποιες ήταν αυτές οι δηλώσεις; Δύο ημέρες πριν, σε ραδιοφωνική συνέντευξη χαρακτήρισε «μαλάκες» όσους αποκαλούν τον Φιντέλ Κάστρο δικτάτορα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο υφυπουργός βαριόταν να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για εκείνους που δεν συμμερίζονται τον ζουραρικό θαυμασμό για τον Λίντερ Μάχιμο. Σε τηλεοπτική του παρέμβαση αργότερα, βέβαια, διευκρίνισε ότι τους θεωρεί «μαλάκες» επειδή δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Κάστρο ήταν επικεφαλής ενός αμεσοδημοκρατικού συστήματος.

Ο Ζουράρις αφού έγινε γνωστή η πρόθεση του Ποταμιού να κινήσει τη διαδικασία για την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του, με νέα δήλωση κατέστησε σαφές πως δεν ανακαλεί τον χαρακτηρισμό, αλλά υποστηρίζει «το δικαίωμά τους να κάνουν όσες προτάσεις μομφής θέλουν».