Μια εκτενής ανάρτηση στο facebook, με αιχμές για υπονομευτές, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από τον βουλευτή
της Ενωσης Κεντρώων Γιάννη

Σαρίδη. Σε αυτήν εξηγούσε ότι δεν συμμετείχε στην ανοιχτή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος που είχε πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα λόγω υποχρεώσεων που του είχε αναθέσει ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης.

Παρέθετε μάλιστα αναλυτικά τις συναντήσεις που είχε κάνει, συνοδεία μάλιστα και σχετικού φωτογραφικού υλικού. «Τα παραπάνω, ως απόδειξη του πώς “χαλάω” τον χρόνο μου, είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν μια λάθος εικόνα που εξυπηρετεί τα μικροκομματικά συμφέροντα τους.

Εγώ μιλάω με τις πράξεις μου.

Και ακόμη συνεχίζω!» κατέληγε στην ανάρτησή του.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να συνδέσουν τα γραφόμενα του βουλευτή με τους λόγους στους οποίους οφείλεται η πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Καρρά. Οτι δηλαδή υπήρχαν στελέχη που τον υπονόμευαν. Μάλιστα ο συνειρμός δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίος, δεδομένου ότι ο Σαρίδης εμφανίζεται να έχει τις ίδιες απόψεις με τον Καρρά σε θέματα που αφορούν την οργάνωση του κόμματος.

Πιθανότατα λοιπόν για να αποφύγει νέες διαρροές, ο Λεβέντης θα συναντηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με τον Σαρίδη. Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για χθες, αλλά επειδή ότι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ήταν λίγο κρυωμένος και έπρεπε να προετοιμαστεί για το ταξίδι του στην Πάτρα, τελικώς αναβλήθηκε.

Για ποιον μετάνιωσε

ο Λαφαζάνης

Ενας φίλος από τα –όχι πολύ –παλιά βρέθηκε χθες στη Βουλή. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η επίσκεψη του οποίου στο κτίριο του Κοινουβουλίου δεν είχε πολιτική απόχρωση αλλά τη διευθέτηση μιας υποχρέωσης στο παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας. Οπως ήταν λογικό, οι δημοσιογράφοι που τον εντόπισαν είχαν πολύωρη συζήτηση μαζί του θέλοντας να μάθουν τα νέα του. Η είδηση είναι λοιπόν ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν θα δεχθεί στην αγκαλιά της τη Ραχήλ Μακρή. Τέτοια πράγματα, άλλωστε, γίνονται μόνο μια φορά και συχνά από καραμπόλα!

Βολές για Παυλόπουλο

Χθες πάντως ο Παναγιώτης εκμυστηρεύτηκε ότι την περίοδο που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μετανιώσει μόνο για ένα πράγμα. Που «έκοψε» την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο λόγος; Επειδή, όπως είπε, «τουλάχιστον αυτός θα ήταν πιο ισορροπιστής, θα προσπαθούσε να τα έχει καλά με όλους και στην ουσία τίποτα».

Σε αντίθεση με τον Προκόπη Παυλόπουλο που, όπως τόνισε, είναι σε ευθεία συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ούτε ο Παπούλιας δεν ήταν τόσο με τους προηγούμενους» σχολίασε δηκτικά. Ξεκαθάρισε πάντως ότι τότε δική του επιδίωξη ήταν η υποψηφιότητα ενός αριστερού Προέδρου ή έστω προερχόμενου από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Κατά τα λοιπά, ο Λαφαζάνης εκλογές δεν βλέπει άμεσα. Αυτές εκτιμά, άλλωστε, πως θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο για δύο λόγους: α) Να αποχωρήσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, β) να υπάρξει μεγάλη κοινωνική αντίδραση. «Κανένα από αυτά, όμως, δεν φαίνεται προς το παρόν στον ορίζοντα» παρατήρησε.

«Εγώ δεν ήμουν στην ψαροταβέρνα»

Διέψευσε χθες η Εύη Χριστοφιλοπούλου δημοσίευμα που την τοποθετούσε ανάμεσα σε συνδαιτυμόνες δείπνου με στελέχη που ετοιμάζουν νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με αυτό, σε ψαροταβέρνα της Νέας Σμύρνης συναντήθηκαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Προβόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Παναγιώτης Ρήγας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Πρόκειται για σενάρια τα οποία αποκλειστικό στόχο έχουν να πλήξουν την ανάκαμψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, και ο Χρυσοχοΐδης διέψευσε το περιστατικό λέγοντας πως δεν τον αφορά τίποτα από όλα αυτά, καθώς και ότι ο χώρος όπου ανήκει είναι το ΠΑΣΟΚ.