Αμεση πρόσληψη συμβούλων για τις νέες ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή τη ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, το 5% του ΟΤΕ και το 30% του διεθνούς αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, συγκαταλέγεται στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές.

Στην ίδια λίστα συγκαταλέγονται η υποχρέωση για κατασκευή και λειτουργία έξι νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό (Βενέτικο, Θεσσαλονίκη, Αλιάκμονας, Ασπροβάλτα, Καβάλα, Στρυμονικό), το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας για το Ελληνικό ώς τον Ιούνιο του 2017, καθώς και η αλλαγή της νομοθεσίας για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε επίπεδο εσόδων, ο στόχος για την τριετία 2016-2018 παραμένει στα 5,8 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2,2 δισ. ευρώ για το 2017), ενώ προαπαιτούμενο είναι και η επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, καθώς επίσης η επιλογή ώς τον Μάρτιο του 2017 του ΔΣ της ΕΔΗΣ (μιας εκ των θυγατρικών του με χαρτοφυλάκιο τις ΔΕΚΟ).

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ. Στα ενεργειακά, το κείμενο αφήνει ανοικτό το σενάριο πώλησης του 100% του ΑΔΜΗΕ εντός του 2017, εφόσον το σχέδιο για την απόσχισή του από τη ΔΕΗ δεν καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Μάρτιο. Στο ζήτημα των υποχρεωτικών δημοπρασιών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, το κείμενο επιβεβαιώνει τους φόβους της ΔΕΗ για διάθεση μεγαλύτερων ποσοτήτων ισχύος προς τρίτους. Κρατά παράλληλα ανοικτό το σενάριο της πώλησης μονάδων αν τον Ιούνιο του 2018 διαπιστωθεί ότι το εργαλείο των δημοπρασιών δεν έχει οδηγήσει στη συμφωνημένη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ. Το κείμενο προβλέπει ότι η επόμενη δημοπρασία για ποσότητα ενέργειας 12% θα γίνει τον Ιανουάριο του 2017, ενώ για το 8% που διατέθηκε σε τρίτους στην πρώτη δημοπρασία του 2016 αναφέρει ότι θα επαναδιατεθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, με βάση αναθεωρημένη τιμή εκκίνησης.