Ιβιτς κόντρα σε όλους

Ασφαλώς και δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη με τον Βλάνταν Ιβιτς. Ουδέποτε στο παρελθόν σε κορυφαίο επίπεδο (Σούπερ Λίγκα ή όπως αλλιώς ονομαζόταν το πρωτάθλημα) ένας κόουτς χτύπησε τόσο γερά τη γροθιά στο μαχαίρι, ούτε τα έβαλε με βεντέτες. Ο σπουδαίος Γκόρσκι στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είχε τον τρόπο να απαλλάσσεται από τα ηχηρά ονόματα. Ο Γκμοχ το ίδιο κατά τη θητεία του στην Παιανία. Ακόμη και ο ξεχωριστός Ντούσαν Μπάγεβιτς, παντοδύναμος στην ΑΕΚ, ουδέποτε φόρα παρτίδα εξέθεσε ποδοσφαιριστές ή τα κακώς κείμενα της ομάδας του. Κοινώς, άπαντες απέφευγαν να βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα. Πού το πάει, λοιπόν, ο Ιβιτς;

Αν συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και αυτό θα φανεί τις προσεχείς ημέρες, αυτό θα γίνει έπειτα από μια μεγάλη εσωτερική μάχη. Αρκεί να έχει πείσει όσους είναι ανώτεροί του με επιχειρήματα και όχι με εικασίες ή θεωρίες συνωμοσίας. Διότι όσα εκστόμισε ήταν βαριά, ασήκωτα. Το να μπαίνει σε καραντίνα διεθνής ποδοσφαιριστής σε τοπ φόρμα, με πολύ καλή σεζόν, που μόλις το περασμένο φθινόπωρο ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα έως το 2020 και παράλληλα αποτελεί hot στέλεχος της εθνικής ομάδας, σίγουρα δεν έχει προηγούμενο. Αν πάνε όλα όπως τα σκέφτεται και τα σχεδιάζει ο Βλάνταν Ιβιτς, τότε θα έχει πετύχει κάτι μοναδικό: θα μείνει στην ιστορία ως ο κόουτς που καθάρισε τα αποδυτήρια από όσους δεν γούσταρε ή δεν πίστευε. Γιατί συνήθως παρατηρείται το αντίθετο και τα ηχηρά ονόματα «σκουπίζουν» έναν προπονητή!

Πόλο

Πρεμιέρα χθες για την Εθνική Γυναικών στο World League. Αντιμετώπισε την Ολλανδία στον Πειραιά και έφερε 4-4, αλλά ηττήθηκε με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι. Καλή η προσπάθεια, όχι το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος. Τα κορίτσια έχουν δρόμο για να ξαναπατήσουν κορυφές.

Θα επιστρέψει;

Θυμάστε τον Εργκους Κάτσε; Ποντάρισε πάνω του αρκετά ο ΠΑΟΚ, δόθηκε στη Βικτόρια Πλζεν, τελικά όμως δεν στέριωσε ούτε στην Τσεχία. Ηρθε σε ρήξη με τη διοίκηση και πιθανολογείται ότι αργά ή γρήγορα θα γυρίσει στην Τούμπα. Με πιθανότερο σενάριο να δοθεί εκ νέου κάπου δανεικός αυτός ο ικανός μέσος με τον εκρηκτικό χαρακτήρα.

Ανατροπές

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με δύο γκολ και τελικά ηττήθηκε. Ο Αστέρας ισοφαρίστηκε παρά τα δύο υπέρ του γκολ. Και η ΑΕΚ την πάτησε κάπως έτσι στην Καρδίτσα. Τι συμβαίνει, τελικά; Μεγαλώνουν οι μικροί; Μάλλον όχι. Απλά οι ισχυροί τρεκλίζουν, δίνουν δικαιώματα και τελικά αναζητούν επιτυχίες, ορισμένοι δε και τερματοφύλακα. Γιατί χορτάσαμε ταλέντα που δεν πείθουν και προπονητές γκολκίπερ που δεν διορθώνουν λάθη.

Ηττήθηκαν και οι δύο

Παρά τις σημαντικές απουσίες (Βασιλειάδης, Μαυροειδής), η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στην Πολωνία, καθώς προηγήθηκε με +14 (21-35, στο 17’), αλλά ηττήθηκε (78-75) από τη Ζιελόνα Γκόρα υποχωρώντας στο 4-3 έπειτα από επτά αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA. Ο Αρης, εξάλλου, υπέστη την τρίτη σερί ήττα του (62-65), αυτή τη φορά από την πρωτοπόρο του ομίλου και του γαλλικού πρωταθλήματος Μονακό. Ηταν η πρώτη ήττα στο «Nick Galis Hall». Σήμερα (19.00, NS2) θα παίξουν ΠΑΟΚ – Βέντσπιλς.