Ο εσωτερικός πόλεμος στη Δικαιοσύνη φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε χθες σκληρή απάντηση υπερασπιζόμενη το κύρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας.

Αφορμή για την ανακοίνωση των ανώτατων δικαστών ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου από το βήμα της Συνέλευσης της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος σχετικά με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τα Μνημόνια και το PSI, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «και εμείς έχουμε ευθύνες», καθώς και δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Δεν κρύβουν μάλιστα «την έντονη δυσαρέσκειά τους» και ρητώς διατυπώνουν «την πλήρη αποδοκιμασία κάθε προσπάθειας υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους και κατά συνέπεια υπονόμευση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον θεσμό».

Η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι οι σημαντικές αυτές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου ελήφθησαν με ευρύτατη πλειοψηφία και δικάστηκαν από διευρυμένες συνθέσεις ενώ επικυρώθηκαν από δικαστικούς σχηματισμούς τόσο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όσο και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συνεχής ενημέρωση από topotamistavouna

Θυμάστε που σας έλεγα χθες για το πρότζεκτ topotamistavouna; Ε, λοιπόν, πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει αρχίσει ήδη να κατακλύζει το προφίλ του στο Ιnstagram με ενσταντανέ από τις περιοδείες του.

Τι φωτογραφίες αγκαλιά «με τη Νίκη και την Κατερίνα, στην Αγλαΐα στα λουλουδάδικα. Φοβεροί γίγαντες με σπανάκι» από το Κιλκίς είδα. Τι βίντεο, φορώντας σκουφί και κασκόλ –γιατί φυσάει και βαρδάρης στη Θεσσαλονίκη –να παίρνει ζεστά κάστανα από τον Στέλιο στην Τσιμισκή, ανέβασε. Και πολλά άλλα, που προτείνω να μπείτε στον λογαριασμό του να τα χαζέψετε.

Βέβαια, οφείλω να πω ότι δεν ξέχασε και την «εκδρομή του Τσίπρα στην Κούβα». Οπως δήλωσε από το Κιλκίς, δεν τον ενοχλούν «τα χαμόγελα δίπλα στον Μαδούρο», αλλά θα ήθελε να ξέρει αν ο Πρωθυπουργός «είναι αποφασισμένος, όταν εγκαταλείψει τον “σοσιαλιστικό παράδεισο” της Κούβας και προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα, να ασχοληθεί πραγματικά με τη διαπραγμάτευση και το μεγάλο ζήτημα του χρέους». Αλλοι στην Καραϊβική και άλλοι στο Κιλκίς… Ατιμη κοινωνία.