Φάντασμα και φαντάσματα

Από τη μία ο Παναθηναϊκός, τύφλα να ‘χει το χειρότερο φάντασμα. Και στον αντίποδα, τα φαντάσματα που βλέπει συνέχεια ο Στραματσόνι. Τι είπε ο Ιταλός μετά το νέο κάζο, αυτή τη φορά στην Κρήτη; Πως το ματς άλλαξε από το λάθος του Κουλιμπαλί. Ναι, ακόμη ένας τεχνικός που αντί να αναλάβει την ευθύνη, φροντίζει να ρίχνει μπηχτές σε ποδοσφαιριστή και να βγαίνει λάδι. ‘Η έτσι νομίζει, τουλάχιστον. Από ποιους ηττήθηκε χθες ο Παναθηναϊκός; Από ποδοσφαιριστές άγνωστους στο ευρύ κοινό. Από έναν πρώην προπονητή του, τον Νιόπλια. Και με τον Κιάσσο (επίσης στέλεχός του πριν από πολλά χρόνια) να μπαίνει στο φινάλε του ματς και να τρέχει ακόμη κι ας έχει φτάσει στα 41 του χρόνια! Τέτοιες πλάκες είχαμε. Και μη μιλήσει κάποιος για βαρύ τερέν, λάσπες, αέρα ή άλλα φυσικά φαινόμενα. Ισχύουν όλα αυτά –με τη διαφορά ότι είναι και για τις δύο ομάδες.

Σε ελεύθερη πτώση ο Παναθηναϊκός, με τους ποδοσφαιριστές του να είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον: ποιος ο λόγος να δούμε τον βετεράνο και επιρρεπή στα λάθη, Κοτσόλη, ξανά; Ο Μπεργκ νιώθει υπερήφανος με όσα δίνει; Οι υπόλοιποι τι ακριβώς κάνουν; Οσο για τη διοίκηση, περιμένει να ξεχειλίσει το ποτήρι για να λάβει καίριες αποφάσεις; Εκτός αν τέτοιες είναι η τοποθέτηση στελέχους προ εβδομάδων σε ρόλο τοποτηρητή ή το μάντρωμα των ποδοσφαιριστών σε ξενοδοχείο. Να δούμε τώρα που βράζει ο κόσμος τι μέτρο θα σκαρφιστούν οι αρμόδιοι. Μήπως κάποιας μορφής εξορία;

Φταίχτης

Για να έχουμε καλό ερώτημα: μετά τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, τους διαιτητές, τον Στιλ και τον Κουλιμπαλί, ποιος είναι ο επόμενος που θα σηκώσει το βάρος του υπαιτίου για τις απανωτές αποτυχίες του Τριφυλλιού; Δεν μπορεί, κάποιον θα ανακαλύψουν όσοι αρνούνται να κοιτούν κατάματα στον καθρέπτη.

Ξυπνητήρι

Πήραν θέση οι ποδοσφαιριστές, για την ακρίβεια ο ΠΣΑΤ, στο θέμα που ανέκυψε με τον Ιβιτς και τον Τζαβέλλα. Για την ακρίβεια, το συνδικαλιστικό όργανο αναφέρθηκε σε δηλώσεις που γίνονται εν θερμώ και σε στοχοποίηση που δεν πρέπει να υπάρχει. Ωραία τα είπαν, ακόμη καλύτερα τα δημοσίευσαν, μια ενδιαφέρουσα έκθεση ιδεών. Αλλά ονόματα γιατί δεν αναφέρθηκαν; Μόνο «φωτογραφικά» αποφασίζουν να δώσουν το στίγμα τους οι παίκτες;

Ντέρμπι

Και μέσα σε όλα αυτά, το ραντεβού Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ φαντάζει ως ντέρμπι καθοριστικό για πολλούς. Με τη φωτιά να σιγοκαίει. Σκεφθείτε ότι αν και είμαστε τρία 24ωρα πριν από τη σέντρα, ουδείς μπορεί να βεβαιώσει για τα πρόσωπα που θα δούμε τόσο στις ενδεκάδες όσο και στους πάγκους.

Απαγόρευση

Η κακοκαιρία έβαλε στοπ στη μετάβαση του Ολυμπιακού στα Χανιά κι έτσι το ταξίδι θα γίνει αυθημερόν για το αποψινό (19.30) ματς Κυπέλλου. Το απρόσμενο; Ο Τσόρι έχασε την ευκαιρία να βγει από τον καταψύκτη του Μπέντο, καθόσον ζήτησε να μείνει εκτός αποστολής λόγω της διάρρηξης που έγινε στο σπίτι του και δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.