Με την αθωωτική ετυμηγορία των δικαστών του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ολοκληρώθηκε η δίκη για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τους έξι συγκατηγορουμένους του.

Η υπόθεση αφορούσε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα – σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

Ωστόσο, από τη διαδικασία δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα για κανέναν από τους κατηγορούμενους, ενώ αθωωτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

«Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη Δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια» δήλωσε μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο δικηγόρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μάνος Ροδοσάκης.

«Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για τη αθωότητα του εντολέας μας από κοινού με τους άλλους δυο συνήγορους κ. Λαυρεντιάδη, τους κ.κ. Νίκο Κωνσταντοπουλο και Χαραλάμπο Λυκούδη.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».