Δύο κρίσιμες συνεδριάσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στο Εφετείο της Αθήνας για το θέμα της έκδοσης ή μη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο τον περασμένο Ιούλιο .

Η σημερινή διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη διεκόπη διαδικασία για τη Δευτέρα καθώς δύο εκ των εκζητουμένων δεν είχαν δικηγόρο ,με αποτέλεσμα οι δικαστές να προχωρήσουν στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου. Η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο κ.Σταυρούλα Τομαρά ζήτησε από το δικαστήριο με τη σειρά της διακοπή της διαδικασίας αφού μόλις πριν από δύο ημέρες,στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αφενός δεν έχουν μεταφραστεί και αφετέρου δεν υπάρχει, όπως είπε η κ.Τομαρά, η κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Με βάση όλα αυτάτα δεδομένα το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τη Δευτέρα τοι πρωί,οπότε εκτός άλλου απροόπτου θα συνεχιστεί η διαδικασία και θα συζητηθεί επί της ουσίας το αίτημα έκδοσης.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό ,για την Τρίτη το πρωί έχει διακόψει τη συνεδρίαση του το ίδιο συμβούλιο,αλλά με διαφορετική σύνθεση, που θα κρίνει το αίτημα έκδοσης για τους πρώτους τρεις Τούρκους αξιωματικούς.