Στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων του υποβρυχίου “Πρωτεύς” που βυθίστηκε στις 29/12/1940 κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στο ακριτικό νησί του Ιονίου.

«Οι Οθωνοί αποτελούν πολύ σημαντικό νησί για το Πολεμικό Ναυτικό. Εδώ χτυπήθηκε το υποβρύχιο “Πρωτεύς”. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας προσπαθούν να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε το νησί και έχει ήδη αποσταλεί στρατιωτικός γιατρός, και με όποιες δυνάμεις έχουμε αυτό θα το διατηρήσουμε μέχρι να τον αντικαταστήσει γιατρός από το υπουργείο Υγείας.

Οι Οθωνοί είναι από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδος, οι ομογενείς μας κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν και επιστρέφουν στο νησί, αλλά σκοπός μας είναι να επιστρέψουν πίσω οικογένειες με νέα παιδιά, να ξανανοίξει το σχολείο των Οθωνών, να ξανακουστούν τα γέλια των παιδιών και να ξαναχτίσουμε το αύριο αυτό του νησιού. Σε συνεννόηση με την τοπική δημοτική αρχή και την κοινωνία και από την πλευρά του υπουργείου θα κάνουμε ότι μπορούμε», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού που του έθεσαν το σοβαρό θέμα της συγκοινωνίας και τη μεγάλη ανάγκη μετακίνησης που έχουν οι κάτοικοι.

«Θα κάνουμε μία προσπάθεια μεγάλη, προκειμένου να συνδυάσουμε την υφιστάμενη συγκοινωνία και με οχηματαγωγό πλοίο για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του νησιού», τους είπε.

Τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, που επισκέφθηκε σήμερα, με ελικόπτερο, τα δύο από τα Διαπόντια νησιά, τους Οθωνούς και την Ερεικούσσα συνόδευε ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μεταφορά του 11χρονου μοναδικού μαθητή του σχολείου της Ερεικούσσας με το ελικόπτερο από την Ερεικούσσα στους Οθωνούς μετά την επιθυμία που εξέφρασε στον υπουργό Άμυνας να επισκεφθεί τα Διαπόντια νησιά.

«Ήταν απίθανο. Όνειρο ζωής. Δεν θέλω να του ζητήσω τίποτε άλλο. Μετά από αυτό τον νιώθω σαν πατέρα μου», δήλωσε συγκινημένος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 11χρονος Λεοντής Πασιάνης.