Ενα νέο επεισόδιο ομοφοβικής υστερίας εκδηλώθηκε χθες στη Βουλή. Πρωταγωνιστής ήταν ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης (φωτογραφία) και τα όσα είπε αφορούν νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου στην απασχόληση και την εργασία.

Το νομοσχέδιο τελικά υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και την Ενωση Κεντρώων, καταψηφίστηκε από τη Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Επίσης υπερψηφίστηκε και στα άρθρα και στις τροπολογίες, πλην των άρθρων 1, 2, 3 και 4, τα οποία τίθενται σε ονομαστική ψηφοφορία σήμερα στις 12 το μεσημέρι, κατόπιν αιτήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και ανεξάρτητων βουλευτών. Είναι προφανές ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος θα καταψηφίσει τις επίμαχες διατάξεις, όπως ακριβώς είχε πράξει και στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διερωτήθηκε: «Οι ευρύνοες συντάκτες του παρόντος σχεδίου μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της α’ δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος; Εχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπεϊμπισίτερ;».

Στα λεγόμενα του Κατσίκη δεν αντέδρασε κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ! Φώναξε μόνον από τα έδρανα («γιατί να μην είναι;») ο Μάριος Γεωργιάδης της Ενωσης Κεντρώων, ενώ καυστικός στην τοποθέτησή του ήταν και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ.

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρεις ώρες, ώστε ο βουλευτής της συμπολίτευσης Χρήστος Καραγιαννίδης να τοποθετηθεί με αυστηρότητα κατά των ομοφοβικών δηλώσεων του βουλευτή των ΑΝΕΛ, για να σώσει τις εντυπώσεις της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ο Καραγιαννίδης μίλησε για «υποκρισία» και υπενθύμισε το παράδειγμα του Eρνστ Ρεμ, ο οποίος ήταν ναζί και ομοφυλόφιλος, ενώ έκανε επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, επισημαίνοντας πως «υποκρισία είναι να είσαι το πρωί με κουστούμι και γραβάτα και το βράδυ να είσαι αυτό που δεν μπορείς. Εχει όνομα αυτό. Ερνστ Ρεμ λέγεται. Ηταν ο επικεφαλής των ταγμάτων ασφαλείας».

«Δεν κρύψαμε ποτέ τις διαφωνίες μας»

«Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα ζητήματα διαφωνεί με τους ΑΝΕΛ. Δεν είναι η πρώτη φορά, και φαντάζομαι ότι δεν θα είναι η τελευταία» είπε αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στην τοποθέτηση Κατσίκη.

«Δεν κρύψαμε ποτέ τις διαφωνίες μας, ούτε το γεγονός ότι εμείς είμαστε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και οι ΑΝΕΛ ένα κόμμα συντηρητικών αρχών» παρατήρησε ο υπουργός που επανέλαβε ότι «η συσχέτιση των διατάξεων του νομοσχεδίου με ρυθμίσεις για το σύμφωνο συμβίωσης και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας».