Μπλέξαν τις γραμμές τους ή κάτι σοβαρότερο; Η χθεσινή καταγγελία του ΚΚΕ μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Τι έγινε λοιπόν; Ο Περισσός εξέδωσε μια λιτή αλλά ανησυχητική ανακοίνωση πως «τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο κέντρο».

Σε λίγες ώρες, το θέμα σοβάρεψε ακόμη περισσότερο αφού προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου ΠάγουΞένης Δημητρίου, που ενημερώθηκε για τις εξελίξεις ενώ βρισκόταν στην Κρήτη και αμέσως έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας.

Μάλιστα, το ΚΚΕ δεν αρκέστηκε στην καταγγελία, αλλά ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά και τους υπευθύνους των λοιπών κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους.Ηδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Σχεδόν αμέσως είχαμε απάντηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επικοινωνία που είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης με τον γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος Παναγιώτη Ρήγα. «Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ (σ.σ. Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) κ. Ζαμπίρα καθώς και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών» ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου.

«Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσειςτηλεφώνων και επικοινωνιών οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος αλλά και κάθε πολίτη» είπε με νόημα και η Νέα Δημοκρατία.

ΟΤΕ: Εντολή για έλεγχο

Δεν έμεινε έξω από το σκηνικό ούτε ο ΟΤΕ: «Δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται. Η διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες Αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας» σημείωσε η εταιρεία.

«Παρακρατικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην Ελλάδα του 2016» ανέφερε μεταξύ άλλων και Το Ποτάμι, που ζήτησε διαλεύκανση της υπόθεσης.