Καλοκαίρι του 2015. Μέσα στη θερινή ραστώνη, ο Πανιώνιος ανακοινώνει την απόκτηση του Καρίμ Ανσαριφάντ. «Ιρανός στην Πλατεία; Μα, πώς θα πιάσει και τι μπορεί να περιμένει η ομάδα απ’ αυτόν;» ήταν το ερώτημα ατζέντη σε μια παρέα με άλλους εμπλεκομένους επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο.

Κοντά 18 μήνες μετά, ο Ανσαριφάντ έχει δικαιώσει πλήρως όσους τον επέλεξαν και βάζει τα γκολ που δεν έβαλε στη βραχύβια θητεία του στην Ισπανία και την Οσασούνα. Ο μάνατζερ έπεσε έξω. Η ευστοχία του σέντερ φορ στο τετ α τετ με τα δίχτυα του Παναθηναϊκού την περασμένη αγωνιστική, το πώς πήρε την μπάλα με το εξωτερικό και η εκτέλεση μαρτυρούν παίκτη με αυτοπεποίθηση, στοιχείο σημαντικό για κάθε επιθετικό. Πέρα φυσικά από τη ρέντα. Ηδη το όνομα του συγκεκριμένου κυνηγού ακούγεται για παραπάνω σκαλοπάτι, με τον Ολυμπιακό να τον ορέγεται και αρκετούς στο Λιμάνι να ψάχνουν τα συν και τα πλην του Ανσαριφάντ. Είναι, όμως, μόνο ο Καρίμ ο φετινός Πανιώνιος που κάνει πορεία θαυμαστή, όπως την περσινή σεζόν; Κάθε άλλο. Θα λέγαμε πως στη Νέα Σμύρνη έχουν γνώση του ποδοσφαίρου τόσο οι διοικητικοί (Δάρας ως πρόεδρος) όσο και προπονητές. Μολονότι έχουν χάσει πολλούς παίκτες, τους αναπληρώνουν επαξίως και τα κενά δεν φαίνονται. Για μια μικρομεσαία ομάδα αυτό ισοδυναμεί με παράσημο. Αφήστε που ο Μιλόγεβιτς, έχοντας εργαστεί σε καθεστώς πίεσης (παλιά ως παίκτης του ΠΑΟ), αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει. Ρισβάνης και Σιώπης, τα ταλέντα του Πανιωνίου, αλληθωρίζουν προς το Λιμάνι, ενώ χαφ όπως ο Μασούντ λίγες ΠΑΕ διαθέτουν. Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο «σπίτι» του Πανιωνίου πλήγωσε τους φανατικούς Πάνθηρες, αλλά στον αντίποδα η νίκη επί του ΠΑΟΚ και οι ισοπαλίες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είναι άκρως θετικά αποτελέσματα.

Από κοντά και ο Ατρόμητος, ομάδα που παραδοσιακά κάνει ζημιές στους ισχυρούς. Ουδεμία αντίρρηση πως τούτη τη σεζόν οι δυνατοί χάνουν λάδια, ωστόσο ποιος ανέμενε τέτοια πορεία στο Περιστέρι; Ο Δέλλας δεν μακροημέρευσε και έχασε ένα στοίχημα να κάνει αμέσως καριέρα μετά την απόλυσή του από την ΑΕΚ και πάλι καλά που ο Μπουρουτζίκας «έχτισε» καλή φυσική κατάσταση στον Ατρόμητο. Νωρίς έφυγε ο Κολοσσός και ο Κορακάκης πάει καλά το καράβι. Σταδιακά η ομάδα ανέβηκε, τα βουνά πίσω (Λαζαρίδης, Φυτανίδης) στέκονται στο ύψος τους, ο Τόνσο δείχνει σπουδαία προσθήκη, ο Ούμπιντες παραμένει κλάση και ο Λε Ταλέκ στη δεύτερή του σεζόν επιτέλους σημαδεύει σωστά. Το 4-3 επί του ΠΑΟΚ είναι ανατροπή ζωής για τον Ατρόμητο, ενώ κοντά τοποθετούμε και το 2-2 με την ΑΕΚ. Ποιος να το έλεγε αλήθεια! Και με ίδιους σχεδόν σκόρερ, τους Ούμπιντες και Λε Ταλέκ. Οσο και να μειώνεται το μπάτζετ, οι φιλοδοξίες δεν περιορίζονται.

Ολοι μιλούν για τον Τουράμ

Αν ρίξουμε μια ματιά στην Κέρκυρα, αρκεί να σταθούμε στον Ροτζέριο Τουράμ. «Φίλε, στα μάτια μου είναι ο καλύτερος σέντερ φορ του πρωταθλήματος! Ούτε οι μεγάλοι δεν έχουν τέτοιο κυνηγό. Πρόσεξέ τον και θα με θυμηθείς». Τα λόγια ανήκουν σε προπονητή με εμπειρία και στέλεχος με ιστορία στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Τότε είχαμε πιστέψει πως η υπερβολή τον οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Με την πάροδο του χρόνου ο βραζιλιάνος κυνηγός όχι μόνο βάζει γκολ και ξεχωρίζει, αλλά προσελκύει και το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Στην ΑΕΚ τον τσεκάρουν, ενώ και οι υπόλοιποι δυνατοί ρίχνουν τις ματιές τους.