Το λάθος

Σε όλη την εξέλιξη της ιστορίας Παναθηναϊκού – Στραματσόνι ένα ήταν το λάθος της διοίκησης. Αφησε την όλη κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο προτού γίνουν οι δέουσες ενέργειες αποσυμπίεσης. Ο ιταλός τεχνικός είχε τελειώσει μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκτοτε ουδείς τον πίστευε. Ούτε παίκτης ούτε στέλεχος ούτε οι οπαδοί. Μόνο ο Αλαφούζος, λες και επρόκειτο για προσωπικό καπρίτσιο να μείνει και να συνεχίσει ο Αντρέα γιατί «δεν είμαστε σαν τους άλλους που τρώνε τους τεχνικούς». Σφάλμα. Μεσολαβούσε η διακοπή πρωταθλήματος, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα όλοι τρέχουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος ενός μήνα. Θα προλάβουν; Ο Ουζουνίδης γρήγορος δεν ήταν στα νιάτα του, αλλά είχε αντίληψη και καλή συνεργασία με συμπαίκτες, κάποιους από τους οποίους θα ξαναβρεί στον ΠΑΟ. Ή θα επιδιώξει να τους φέρει κοντά του κάνοντας σχετικές εισηγήσεις.

Ορισμένες φορές είναι παράλογο να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα. Κάτι τέτοιο ήταν η τυφλή στήριξη στον Στραματσόνι. Μπορεί να μην είχε 100% την ευθύνη, ωστόσο δεν πήγαινε άλλο.

Ουζουνίδης

Το ενδιαφέρον δεν σχετίζεται μόνο με το γεγονός ότι αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που υπηρέτησε με συνέπεια και ως ποδοσφαιριστής. Αλλά και το ότι για δεύτερη φορά καταλήγει να φορά τα πράσινα και όχι τα ερυθρόλευκα. Αν δεν μας απατά η μνήμη, στα χρόνια του Κοσκωτά, που έκαναν κανονικό παιδομάζωμα στο Λιμάνι, είχε παίξει και η περίπτωση του ταλαντούχου κεντρικού μπακ της Καλαμαριάς και μετέπειτα της Ξάνθης. Ωστόσο, ο Ουζουνίδης πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟ. Αντιστοίχως το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε μια ανάσα από τον Πειραιά, αλλά έβαλαν φρένο οι φανατικοί. Ο καιρός πέρασε, ο κόουτς περίμενε και δικαιώθηκε πιάνοντας «ακριβό» τιμόνι.

Αρνηση

Το να απορρίψουν οι μεγάλοι την πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου για διαφορετική κατανομή των εσόδων και ενίσχυση των μικρών ΠΑΕ σημαίνει απλά πως τους γυρίζουν την πλάτη. Γιατί αρνούνται και να συζητήσουν κάτι που ίσως φέρει αλλαγές, ίσως ταρακουνήσει τη φαινομενική νηνεμία της Λίγκας. Κάποιες ΠΑΕ απούσες. Αλλες ψήφισαν αναβολή ή έριξαν λευκό. Η ΑΕΚ «όχι» και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι κακώς τέθηκε σε ψηφοφορία. Συμπέρασμα πρώτο: οι μεγάλοι δεν θέλουν ανακατανομή εσόδων. Η κουτάλα για τους ίδιους. Ούτε να καλύπτουν το 80% των εσόδων ούτε να δίνουν χρήματα από τα ευρωπαϊκά έσοδα. Το δεύτερο δεν φαντάζει και το δικαιότερο μέτρο, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Σίγουρα, όμως, με προτάσεις και κουβέντες μπορεί να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα με συνεχές ενδιαφέρον. Και αυτό θα έρθει μόνο αν οι μικροί σηκώσουν κεφάλι και μεγαλώσουν, κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Για την ιστορία, «ναι» είπαν Ξάνθη και Παναιτωλικός. Προφανώς οι υπόλοιποι μένουν ικανοποιημένοι με τα ψίχουλα…
Βόλεϊ

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εντυπωσιακά από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας άνετα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 3-1 (24-26, 25-20, 25-19, 25-18) στον εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής, νικώντας έναν πρώην παίκτη του (Ντάντε) στην επάνοδό του στην ελληνική Λίγκα.

Το σημαντικότερο όμως για το συγκρότημα του Ανδρεόπουλου είναι ότι απέδειξε πως μπορεί φέτος να πάει για πολύ μεγάλα πράγματα και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στου Ρέντη (Δευτέρα).