Ενα μεγάλο ελληνικό ξεκαθάρισμα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ αναμένεται να γίνει κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, κρίνοντας την ώς σήμερα στάση του προπονητή της ομάδας Βλάνταν Ιβιτς απέναντι σε γηγενείς ποδοσφαιριστές και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης θα αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στον σέρβο τεχνικό. Διότι ναι μεν πήρε (προσωρινά) το μέρος του στη μεγάλη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον προπονητή και τον Γιώργο Τζαβέλλα, ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν ότι αφενός το αφεντικό της ομάδας είναι πρόσωπο με ευμετάβλητη ψυχοσύνθεση και εύκολο στο να αλλάζει αποφάσεις και αφετέρου αυτό που ο Ιβιτς έπραξε δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο στον ποδοσφαιρικό κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Τα όσα εξέφρασε δεν αποκλείεται να του γυρίσουν μπούμερανγκ εντός των αποδυτηρίων και να επιφέρουν απρόσμενες εξελίξεις ό,τι κι αν έχει στο μυαλό του ο Σαββίδης.

Αλλωστε ο προπονητής του Δικεφάλου έχει ήδη βάλει (εξαιρουμένου του Τζαβέλλα που πλέον δεν θα έχει καθημερινή συναναστροφή με τους υπόλοιπους) απέναντί του έναν σημαντικό αριθμό ελλήνων παικτών οι οποίοι νιώθουν αδικημένοι έως και παρακατιανοί. Προσέξτε:

Μάρκος Βελλίδης (0 συμμετοχές σε 20 ματς): Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να είναι ο πρώτος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και πλέον είναι ο τρίτος πίσω από τους Γλύκο και Μπρκιτς.

Γιάννης Σκόνδρας (0 συμμετοχές σε 20 ματς): Στην τέταρτη σεζόν του στην ομάδα δεν έχει παίξει ούτε λεπτό. Σημειωτέον ότι πέρυσι αγωνίστηκε σε 26 ματς, ενώ συνολικά μετρά 94 συμμετοχές στις προηγούμενες τρεις περιόδους.

Στέλιος Μαλεζάς (7 συμμετοχές σε 20 ματς): Πότε ξεχασμένος και πότε βασικός, ο διεθνής κεντρικός αμυντικός προσπαθεί να βρει τρόπο να μονιμοποιηθεί στα πλάνα του προπονητή, στα οποία εντάσσεται πιο συχνά τελευταία.

Αλέξανδρος Τζιόλης (1 συμμετοχή σε 20 αγώνες): Ο διεθνής μέσος, αν και βρίσκεται στην πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του (31 ετών), αιφνιδίως καταποντίστηκε στην εκτίμηση του Ιβιτς κι ενώ πέρυσι είχε μετρήσει 46 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αλέξανδρος Χαρίσης (7 συμμετοχές σε 20 ματς): Το μεγάλο ταλέντο από τα Γιάννινα, πήρε πέρυσι 24 ματς (2 τέρματα) αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Φέτος μετράει όλα κι όλα 6 παιχνίδια από το καλοκαίρι, στα μισά παίζοντας ως αλλαγή.

Στέλιος Κίτσιου (5 συμμετοχές σε 20 ματς): Προερχόμενος από μια γεμάτη και σε γενικές γραμμές επιτυχημένη σεζόν (33 ματς – 1 γκολ), ο 23χρονος μέσος έπεσε σε δυσμένεια. Ενα ενενηντάλεπτο και τρία ματς ως αλλαγή είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του.

Δημήτρης Πέλκας (6 συμμετοχές σε 20 ματς): Ο περυσινός παίκτης-αποκάλυψη του ΠΑΟΚ, με 49 παιχνίδια και 9 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, παλεύει επί Ιβιτς να βρει ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Πολύ φτωχός και αναίτιος ο απολογισμός για έναν τόσο ταλαντούχο παίκτη.

Νίκος Κοροβέσης (0 συμμετοχές σε 20 ματς): Είχε μία συγκεκριμένη αποστολή πέρυσι. Να μπαλώνει τρύπες και να είναι έτοιμος για περισσότερους από έναν ρόλους στην ομάδα. Μολαταύτα έγραψε 20 συμμετοχές και ένιωθε χρήσιμος, εν αντιθέσει με φέτος που ο Ιβιτς δεν τον βλέπει μπροστά του.

Στέφανος Αθανασιάδης (14 συμμετοχές σε 20 ματς): Θεωρεί τον Ιβιτς εξίσου υπεύθυνο για το πωλητήριο που του έβαλε ο Σαββίδης. Θα είναι διαθέσιμος όσο βρίσκεται στην ομάδα για να μην πέσει κατακόρυφα η αγοραστική αξία του, αλλά πλέον ο ΠΑΟΚ έχασε έναν σημαντικό παίκτη.