Συμφωνούν ότι διαφωνούν: Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θεωρούν πως το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) του μεταξύ τους αγώνα τις αδικεί γιατί η καθεμιά, για δικούς της λόγους βέβαια, πιστεύει πως έπρεπε να νικήσει.

Το μόνο σίγουρο, για το οποίο συμφωνούν όλοι, είναι πως ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις άλλαξε το σενάριο που ήθελε την ομάδα του να ηττάται για πρώτη φορά ύστερα από 32 αγώνες.

Ο Ράμος τείνει να δημιουργήσει παράδοση με τα γκολ που σημειώνει στις καθυστερήσεις, σε πολύ σημαντικά παιχνίδια. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το γκολ που πέτυχε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 εναντίον της Ατλέτικο, όταν οδήγησε το ματς στην παράταση και η Ρεάλ κατάφερε τελικά να κατακτήσει το decima.

Ο Ράμος ισοφάρισε με κεφαλιά το γκολ του Σουάρες που επίσης πέτυχε με κεφαλιά, διατηρώντας τη Ρεάλ σε απόσταση ασφαλείας έξι βαθμών από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα.

«Η ομάδα έδειξε για μία ακόμα φορά πως ήρθε εδώ για να νικήσει και όχι να διεκδικήσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο τέλος της ημέρας το DNA της Ρεάλ σε υποχρεώνει να παλέψεις μέχρι το τέλος, πάντα να έχεις ελπίδα» δήλωσε ο αρχηγός των Μερένχες.

Το γκολ του ισπανού αμυντικού έπεσε σαν δυνατή σφυριά στα κεφάλια των παικτών της Μπάρτσα, οι οποίοι έχουν απολέσει το 42% των βαθμών που θα μπορούσαν να κατακτήσουν φέτος στα ματς στο Καμπ Νου, ενώ σε όλη τη σεζόν πέρυσι είχαν απώλειες 14%.

Ο Λουίς Ενρίκε παρομοίασε το γκολ του Ράμος με κρύο ντους, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν το είδε ως επίδειξη της καρδιάς που διαθέτει η ομάδα του.

Το μοναδικό θετικό στοιχείο που αποκόμισε η Μπάρτσα από το clasico ήταν η επιστροφή του αρχηγού της Αντρες Ινιέστα.

«Δεν υπάρχει χρόνος για να λυπόμαστε τους εαυτούς μας. Η Ρεάλ είναι επικίνδυνη ομάδα και πιστεύω πως παίξαμε καλά. Είναι κρίμα που δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας όταν ήμασταν μπροστά στο σκορ με 1-0» υπογράμμισε ο Ινιέστα.

Ο σκόρερ Λουίς Σουάρες παρατήρησε πως η Μπάρτσα ήταν ανώτερη, αλλά όταν δεν κάνεις το 2-0, μπορεί να έρθει η ισοφάριση στις καθυστερήσεις, όπως και συνέβη.

Μελανό σημείο του ντέρμπι, τα ομοφοβικά συνθήματα κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο που μπορεί να κοστίσουν την τιμωρία του Καμπ Νου.

Στα άλλα παιχνίδια: Γρανάδα – Σεβίλλη 2-1, Λεγκάνες – Βιγιαρεάλ 0-0, Ατλέτικο – Εσπανιόλ 0-0, Μπέτις – Θέλτα 3-3, Μπιλμπάο – Εϊμπαρ 3-1, Αλαβές – Λας Πάλμας 1-1, Χιχόν – Οσασούνα 3-1.

Η βαθµολογία: Ρεάλ 34, Μπαρτσελόνα 28.