Σαν την κόμπρα χτυπούσε χθες στα Πηγάδια η Ξάνθη δαγκώνοντας τρεις φορές τον Αστέρα Τρίπολης (3-1) και απογειώθηκε στη βαθμολογία. Η ομάδα του Ρατσβάν Λουτσέσκου άφησε την κατοχή στους φιλοξενουμένους (70%-30%) και χτυπούσε στην κόντρα. Ετσι πριν το καταλάβουν οι Αρκάδες έχαναν 3-0 στο πρώτο ημίωρο!

Μόλις στο 2′ ο Βασιλακάκης άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από κόρνερ του κορυφαίου παίκτη του αγώνα (Τριάδης), στο 14′ ο Γιουνές έκανε με σουτ –που κοντράρισε και στον Χαμντανί –το 2-0 και στο 31′ ο Λάζιτς διαμόρφωσε το 3-0 για την Ξάνθη που μόλις χθες έκανε σεφτέ στο γήπεδό της για τη φετινή περίοδο.

Ο Αστέρας Τρίπολης μείωσε στο 53′ με σουτ του Ιωαννίδη, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει. Το παιχνίδι όμως θα ήταν διαφορετικό αν δεν ακυρωνόταν λανθασμένα ως οφσάιντ το γκολ του Καλτσά στο 9ο λεπτό.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (64′ Χατζητερζόγλου), Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Λάζιτς, Τριάδης (75′ Νιέτο), Βασιλακάκης (87′ Π. Ορφανίδης), Γιουνές.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Ιγκόρ (69′ Κώτσιρας), Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Μάσα (63′ Τσάβες), Καλτσάς, Νίκο Φερνάντες (46′ Τσιλιανίδης), Ιωαννίδης.