Κοινό σημείο

Ποιο σύνδεσμο έχουν οι δύο πρόσφατες ήττες του ΠΑΟΚ, από τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό; Είναι απλό για όσους αρνούνται να κλείσουν τα μάτια στην πραγματικότητα: τον Ζέλικο Μπρκιτς, τον υψηλόσωμο γκολκίπερ της ομάδας. Είτε είναι σκουριασμένος ένεκα απραξίας είτε δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στις συνθήκες του εγχώριου πρωταθλήματος, το βέβαιο είναι πως ο σέρβος «άσος», για τον οποίο συναίνεσε ο Ιβιτς να βρει στέγη στην Τούμπα, φέρει την ευθύνη για την απώλεια βαθμών. Τόσα γκολ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όπως συνέβη πριν από μια εβδομάδα με τον Ατρόμητο ελάχιστοι δέχονται. Χθες ο Μπρκιτς επιβεβαίωσε πως θέλει δουλειά. Στο γκολ που έφαγε (στην κλειστή του γωνία!) κοιτούσε την μπάλα, ήταν όρθιος, λες και δεν είχε συναίσθηση της θέσης του στο γήπεδο. Οταν πορεύεσαι με επιρρεπή στα λάθη τερματοφύλακα, αυτά παθαίνεις. Τόσο χειρότερος είναι ο Βελλίδης, που δεν τον βλέπουμε ποτέ; Οσον αφορά τον έτερο κίπερ, τον Βλαχοδήμο, αποδείχθηκε πως οι διαρροές τόσο καιρό από το Κορωπί ήταν στάχτη στα μάτια. Το παιδί μπορεί να βγει, να σταθεί, σίγουρα έχει προσόντα και κάποιες αποκρούσεις του μαρτυρούν ταλέντο. Κι ας έλεγαν ότι δεν κάνει…

Και κάτι για τον νιόφερτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Μάγος δεν είναι, ας μην ψάχνουμε σπουδαία συμβολή με μόλις δύο 24ωρα στην οικογένεια του Τριφυλλιού. Κατάφερε όμως να σφίξει την ομάδα και παράλληλα έδωσε το στίγμα του. Στην άμυνα για αρχή ο Κουτρουμπής και σαφής πρόθεση να ξαναπάρει μπροστά ο Μπουμάλ.

Ντροπή

Το ματς Πανιωνίου – Ολυμπιακού για τις γυναίκες ήταν μόνο η αφορμή. Ναι μεν διεξήχθη, αλλά με καθυστέρηση και ενώ νωρίτερα είχαμε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου. Σκηνές που προκαλούν προβληματισμό, γιατί επρόκειτο για ξύλο εκ… μεταγραφής! Αλίμονο αν πιστεύει κάποιος ότι εντρυφούν φανατικοί στο γυναικείο μπάσκετ. Από αλλού ήρθαν. Ξύλο, τραυματισμοί και προσαγωγές δεν ταιριάζουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Ξεκούραση

Σε τέτοιες περιπτώσεις μία είναι η επιλογή: ξεκούραση. Ο Ιντέγε ήταν σε θέση οφσάιντ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού και σε αυτό δεν χωρεί συζήτηση. Οταν, λοιπόν, ένας βοηθός δεν αντιλαμβάνεται κάτι τόσο ξεκάθαρο, χρειάζεται να πάρει τον χρόνο του και να ηρεμήσει για λίγο. Τη δεύτερη φορά ας κάνει μόνιμα διακοπές ο Δόσης.

Απόψεις

Πώς το είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά την ήττα του Αστέρα στην Ξάνθη; «Στο πρώτο μέρος βέβαια ήμασταν άτυχοι καθώς, όχι μόνο χάσαμε ευκαιρίες, αλλά η Ξάνθη με τρία σουτ έβαλε τρία γκολ». Μα, αν δεν κάνουμε λάθος, αυτό είναι το ζητούμενο: να είσαι εύστοχος στα σουτ ή (όταν αμύνεσαι) να τα αποκρούεις. Τα περί τύχης ή ατυχίας απλώς προσφέρουν ένα αμπαλάζ, χωρίς όμως ουσία.

Νικόλ

Η Κυριακοπούλου χάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου του χρόνου, ωστόσο θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας. «Η πιο γλυκιά έκπληξη» έχει τίτλο το βιντεάκι που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό και είναι το υπερηχογράφημα που αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της για το πρώτο της παιδί. Να έρθει με το καλό, να είναι γερό και το Τόκιο δεν είναι μακριά, ενώ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει και το 2019. Το επί κοντώ μπορεί να περιμένει.