Οι συνήθεις ύποπτοι (Ιντέγε, Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνης) έκαναν τα πράγματα πιο απλά για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Λεβαδειακό (4-0).

Πάντως το πιο όμορφο γκολ της χρονιάς για τους πρωταθλητές (ψαλίδι του Ιντέγε) με το οποίο και άνοιξαν το σκορ στο 49′ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Νιγηριανός την ώρα που παίρνει την μπάλα είναι εκτεθειμένος τουλάχιστον ένα μέτρο!

Στη συνέχεια, μέσα σε ένα πεντάλεπτο – φωτιά οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το αγχωτικό 1-0 στο άνετο 4-0, με τον Μιλιβόγεβιτς να σκοράρει με πολύ ωραίο σουτ (2-0 στο 69′) και να τον ακολουθούν με κοντινά πλασέ ο Φορτούνης (3-0 στο 71′) και ο Ιντέγε (4-0 στο 74′).

«Προσωπικά θεωρώ ότι κάναμε τέλειο πρώτο ημίχρονο και ας μην σκοράραμε, διότι οι παίκτες μας είχαν εξαιρετικό επίπεδο και έπαιρναν συνεχώς πρωτοβουλίες» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο που συνέχισε να «παίζει με τη φωτιά» όσον αφορά το δίδυμο Ντα Κόστα – Μποτία που είναι πιο αργοί από τη σκιά τους! Επιμένοντας λοιπόν με τέτοιο κεντρικό δίδυμο ο Πορτογάλος να κρατάει ψηλά την άμυνά του, οι αντίπαλοί του βγάζουν μοναδικά τετ α τετ στην πλάτη της.

Ετσι στο 57′ ο Μάντζιος δεν έπιασε καλά το σουτ, μόνος προ του Λεάλι, ενώ ακόμα πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία του Γιακουμάκη στο 61′ (με το σκορ ακόμα στο 1-0) που σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν εξίσου κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Αυτό ήταν και το βασικό λάθος του διαιτητή Ευαγγέλου, ενώ ο βοηθός Δόσης τα έκανε θάλασσα, με βασικότερο λάθος το γκολ του Ιντέγε (οφσάιντ), αλλά και με λάθος αποφάσεις (υποδείξεις ή μη) εις βάρος και των δύο ομάδων.

Νέο πρόσωπο

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Θανάσης Ανδρούτσος έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Ενας ακόμα παίκτης που προέρχεται από τα σπλάγχνα της ομάδας, με τον Μπέντο να δείχνει για μια ακόμα φορά ότι ποντάρει στους νεαρούς από το φυτώριο του Ολυμπιακού, τους οποίους και παρακολουθεί από κοντά στους αγώνες τους.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (73′ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (72′ Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε (77′ Καρντόσο).

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (60′ Βασιλείου), Μαχαίρας (73′ Καλτσάς), Μέντες, Μάντζιος, Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Καραμπουέ (46′ Γιακουμάκης).