Υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για έναν προπονητή ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Οι οργανωμένοι οπαδοί, αυτοί που δίνουν τον παλμό από την εξέδρα, αφού πρώτα του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους επειδή τόλμησε (!) να συζητήσει με τον Ολυμπιακό, απείχαν από το γήπεδο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αγωνιστικό χάλι της ομάδας. Οσοι δε, βρέθηκαν στη Λεωφόρο, κάθε άλλο παρά υπομονή είχαν ή διάθεση να υποστηρίξουν με τις φωνές τους. Το έργο του προπονητή ήταν εκ προοιμίου δύσκολο καθώς το ματς ήταν ντέρμπι, ωστόσο ίσως εν τέλει να ήταν και ευνοϊκή η συγκυρία. Αυτός ο φλύαρος, εγκλωβισμένος στην εσωστρέφειά του και ποδοσφαιρικά ανορεξικός ΠΑΟΚ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να του τύχει στην πρεμιέρα του στον πράσινο πάγκο. Ενα εύκολο θύμα, μια ομάδα που προσπάθησε να παίξει για να μη χάσει. Και στο τέλος πλήρωσε αυτή τη φοβία της.

Ο Ουζουνίδης, στο ντεμπούτο του ως προπονητής του Παναθηναϊκού, είχε ένα πλάνο στο μυαλό του και το υπηρέτησε πιστά. Οταν το ματς έφτασε στο 60ό λεπτό έριξε στον αγώνα τους Λέτο και Μπουμάλ για να φρεσκάρει την επίθεσή του. Οπως ακριβώς το σχεδίαζε. Ναι μεν ο Λουντ πέτυχε το αναπάντεχο με ένα σουτ το οποίο αιφνιδίασε τον αργοκίνητο Μπρκιτς, ωστόσο οι χώροι βρέθηκαν όταν ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους δύο προαναφερθέντες. Ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη θα μάθει να έχει υπομονή, να μάχεται γι’ αυτά που θα κερδίζει στο γήπεδο και θα διδαχθεί το πώς να παίρνει τα οριακά ματς, αυτά τα οποία με τον Στραματσόνι δεν θα μπορούσε να κερδίσει. Οσον αφορά τον ΠΑΟΚ, η αντίστροφη μέτρηση για τον Βλάνταν Ιβιτς μάλλον έχει αρχίσει. Η ομάδα που παρέταξε ήταν εμφανώς επηρεασμένη από τα όσα προηγήθηκαν εντός των αποδυτηρίων κι ενώ η καχυποψία προς το πρόσωπο του σέρβου τεχνικού είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την αγωνιστική πρόοδό της. Είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που (έστω και σιωπηλά) συντάσσονται στο πλευρό του Τζαβέλλα, ενώ έχουν δημιουργηθεί στρατόπεδα Ελλήνων και ξένων. Γενικώς η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι αποκαρδιωτική και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης αναζητεί νέα πρόσωπα για την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (62′ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (62′ Λέτο), Μπεργκ (89′ Ρέις).

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (51′ Μαλεζάς), Κάνιας, Κάμπος, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (64′ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κουλούρης (80′ Αθανασιάδης).

Ουζουνίδης

Τώρα κερδίζουμε χρόνο

Παρά τη σπουδαιότητα της νίκης για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης κράτησε χαμηλά τους τόνους δηλώνοντας: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, όχι τόσο για την απόδοση, όσο για την προσπάθεια και τη νίκη. Ημασταν καλά ως προς την αμυντική λειτουργία μας και πιστεύω ότι μέσα από τα παιχνίδια θα πάμε καλύτερα και επιθετικά. Κερδίζουμε χρόνο και άνεση με αυτή τη νίκη, τα παιδιά γέλασαν και πάλι έπειτα από καιρό. Θέλουμε όμως τον κόσμο κοντά μας. Οταν παίζεις στο γήπεδό σου χωρίς τη φωνή που θα σου δώσει το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι, το έργο δυσκολεύει. Δεν δεχθήκαμε μπαλιές στην πλάτη μας από γρήγορους παίκτες και αυτό ήταν πολύ καλό. Στο πρώτο μέρος, μας έλειψε η τελική πάσα, το παιχνίδι πήγαινε προς το 0-0 και όποιος έκανε το κάτι παραπάνω θα έφτανε στη νίκη. Είχαμε μόνο δύο μέρες μαζί, μόνο μία κανονική προπόνηση. Είναι έξυπνα παιδιά, έχουν ταλέντο και ξέρω ότι θα τα καταφέρουν».