Στην τακτική του αποπροσανατολισμού επιμένουν οι αρμόδιοι φορείς οι οποίοι, αντί να ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 4χρονη Μελίνα Παρασκάκη που πριν από έναν χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Νοσοκομείο Βενιζέλειο Κρήτης, έχουν επιδοθεί σε καμουφλάζ ευθυνών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι μια νοσηλεύτρια και όχι την αναισθησιολόγο, εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη, ενοχοποιεί τελικά το πόρισμα της ΕΔΕ, γεγονός που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και πλήθος ερωτημάτων.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της σχολιάζει ότι «ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα» και στρέφει τα πυρά της κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην οποία καταλογίζει απουσία «ηθικού φραγμού».

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε επιρρίπτοντας βαρύτατες κατηγορίες στη «νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού κυρία Βασιλάκη Δήμητρα επειδή δήθεν χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200 gr

αδρεναλίνης και 1 mg ατροπίνης, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης Αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Ετσι, τις επόμενες ημέρες η νοσηλεύτρια καλείται από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να απολογηθεί.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτονόητο: «Χορηγούν οι νοσηλευτές φάρμακα κατά το δοκούν και χωρίς εντολή ιατρού;». Αν ισχύει αυτό, τότε ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα του ΕΣΥ.