Μάχες

Κάποιες φορές τα επεισόδια έρχονται από κει που δεν το περιμένεις. Με αποτέλεσμα να ανοίγουν κεφάλια, να παίζουν ξύλο όλοι με όλους και να επικρατεί πανδαιμόνιο σε ματς Σούπερ Λίγκας. Το είδαμε κι αυτό στον κόσμο του εγχώριου ποδοσφαίρου χθες βράδυ στο Καυτανζόγλειο. Γιατί η κόντρα οπαδών του Ηρακλή και διοίκησης της ομάδας είναι μεγάλη και το φιτίλι αναμμένο. Με αποτέλεσμα να προκύπτουν έκρυθμες καταστάσεις, αστυνομικοί να δίνουν μάχες με τους οπαδούς και τους τραυματίες να εμφανίζονται. Και όλα αυτά όχι σε ντέρμπι. Για να αποδειχθεί πως η υπόθεση της αστυνόμευσης και τα επεισόδια είναι κάτι σύνθετο και δεν λύνεται τόσο εύκολα.

Συζητήσεις

Οσα κάνει αυτές τις πρώτες ημέρες ο Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό δείχνουν απολύτως αυτονόητα. Ως διοικητής, περνά από συνεντεύξεις τους ποδοσφαιριστές του. Πού θέλει να παίζει ο καθένας, ποια είναι η καλή του θέση, πώς σκέφτεται τον ρόλο του στην ομάδα. Λογικό, ειδικά για κάποιον που έρχεται μεσούσης της σεζόν σε μια ομάδα και επιθυμεί να έχει γνώση της κατάστασης. Ο Ουζουνίδης έχει ήδη στο μυαλό του το πλάνο με το οποίο θα πορευτεί και τους ποδοσφαιριστές που (εκτιμά ότι) θα το υπηρετήσουν καλύτερα. Τι διαπιστώνουμε επί του παρόντος; Ο Μπουμάλ αρχικά θα πάρει χρόνο, κυρίως ένεκα της παλαιότερης συνεργασίας του με τον κόουτς. Ο Κουλιμπαλί κερδίζει έδαφος σε σύγκριση με τον Μέστο και, τακτικά, βάρος θα πέσει στον Λουντ και τον Βιγιαφάνιες, γιατί το απρόβλεπτο το θέλει ο Μαρίνος. Φυσικά, πρέπει να τονιστεί ότι δύο ατάκες του έκαναν εντύπωση: η πρώτη σχετιζόταν με τα χαμόγελα που έρχονται εκ νέου στα αποδυτήρια, γιατί το είχαν ανάγκη οι παίκτες να τους φύγει το άγχος. Η δεύτερη πως η βαθμολογική διαφορά καλύπτεται. Αυτό πρέπει να είναι το μείζον για οποιαδήποτε ισχυρή ομάδα. Να κοιτά την κορυφή. Να κυνηγά το δύσκολο. Και να ακούγεται στα ενδότερα όλο και συχνότερα η λέξη «τίτλος».

Νεαροί

Αυτό που κάνει ο Μπέντο στο Λιμάνι όντως είναι αξιομνημόνευτο. Οχι μόνο κοιτάει τους νεαρούς, αλλά φροντίζει να τους προωθεί. Για να είμαστε ακριβείς, ουδείς προπονητής δυνατού συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια έδωσε βάση στους πιτσιρικάδες. Αντίθετα, ο τωρινός πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού τι έχει κάνει μέχρι τώρα; Καθιερώνει τον Ρέτσο, δίνοντάς του συνεχόμενα παιχνίδια έστω και σε άγνωστη για τον παίκτη θέση (αριστερός μπακ). Παράλληλα, κερδίζει έδαφος ο Μανθάτης, ενώ σταδιακά βλέπουμε και τον Ανδρούτσο. Το ακόμη σημαντικότερο: ως οργανισμός ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει την ικανότητα και τη γνώση για να στηρίξει τα ταλέντα του. Εκανε λάθη ο Ρέτσος στην αρχή; Επέμεναν όλοι και σταδιακά έρχεται η βελτίωση. Εδώ είναι το μείζον για να κερδίσεις και όχι να χάσεις έναν παίκτη και επ’ αυτού αξίζει ένα καλό σχόλιο στους αρμοδίους.

Συγκίνηση

Οριστικό: η CONMEBOL απονέμει το τρόπαιο του Κόπα Σουδαμερικάνα για το 2016 στη Σαπεκοένσε. Παράλληλα, η Ατλέτικο Νασιονάλ λαμβάνει το βραβείο fair play. Μια φυσιολογική εξέλιξη, ένα αίτημα από όλο τον χώρο του ποδοσφαίρου που απέδειξε πως τέτοια συναισθήματα πλημμυρίζουν τον αθλητισμό. Τώρα, η Σαπεκοένσε που ξεκληρίστηκε θα αρχίσει την ανοικοδόμησή της και τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο Κόπα Λιμπερταδόρες.