Η Ελλάδα γιορτάζει αύριο το βράδυ (20.00 – Cosmotesports 2) στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, σε μια γιορτή του Ελληνισμού και του ποδοσφαίρου με ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό να έχουν πάρει χέρι χέρι την πρόκριση για τις 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό που διακυβεύεται είναι μόνο η πρωτιά του ομίλου (σε περίπτωση ισοπαλίας, περνάνε πρώτοι οι Κύπριοι), που δίνει στον κάτοχό της καλύτερη κλήρωση στην επόμενη φάση, κάτι πάντως που οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν εκμεταλλευτεί παρά μία φορά στο παρελθόν. Συνεπώς από μόνο του δεν λέει και πολλά.

Ο Πάουλο Μπέντο που είναι φανερό ότι ποντάρει στο μέλλον της ομάδας, πρώτη φορά πήρε σε αποστολή του εξωτερικού ακόμα και ανήλικο παίκτη, τον 17χρονο τερματοφύλακα Σκαφίδα μαζί με άλλους πέντε μικρούς από τις ακαδημίες της ομάδας. Ο πορτογάλος τεχνικός θεωρεί ότι έτσι οι μικροί μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά σε εμπειρίες, όντας μέλη της ομάδας και ζώντας από κοντά την αποστολή.

Την ευχάριστη έκπληξη πάντως τη φύλαξε για τον Τσόρι Ντομίνγκες, τον οποίο επαναφέρει σε αποστολή ύστερα από πολύ καιρό. Δεδομένου μάλιστα ότι έμειναν εκτός ο Μάριν και ο Καμπιάσο, ο Αργεντινός δεν αποκλείεται να έχει και χρόνο συμμετοχής σε αυτό το παιχνίδι. Αντίθετα, απών –σπάνιο αλλά αληθινό –θα είναι ο Μιλιβόγεβιτς που έχει χάσει μόνο δύο παιχνίδια φέτος, όταν ο προπονητής του αποφασίζει λογικά να του δώσει ανάσες.

Το ίδιο γίνεται και τώρα καθώς ο Σέρβος έχει τραβήξει πολύ κουπί και χρειαζόταν λίγο χρόνο.

Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ. Παιχνίδι επιβίωσης, όχι μόνο για την πρόκριση και την εξαργύρωση της τεράστιας νίκης στη Φλωρεντία, δίνει αύριο το απόγευμα στην Τούμπα (18.00 – Cosmotesports 3) o ΠΑΟΚ φιλοξενώντας τη Σλόβαν Λίμπερετς. Οι παίκτες του Βλάνταν Ιβιτς θέλουν νίκη και παράλληλα να μη νικήσει η Κάραμπαγκ, γηπεδούχος, τη Φιορεντίνα. Καθώς θεωρείται απίθανο οι Αζέροι να νικήσουν με 6-0 και πάνω ώστε να βολεύει η ήττα των Ιταλών για να περάσει ο ΠΑΟΚ.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Παρά το γεγονός ότι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θέλει να σπαταλήσουν ενέργεια οι παίκτες του σε έναν αδιάφορο –μόνο βαθμολογικά –αγώνα της Ευρώπης πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, τους έχει ζητήσει στον αυριανό (22.05 – Cosmotesports 3) τελευταίο αγώνα με τη Θέλτα στη Λεωφόρο να παίξουν για το γόητρο και την ιστορία του συλλόγου, ψάχνοντας την πρώτη νίκη.