Εντάξει, μπορεί η κυβέρνηση να τον διόρισε πρόεδρο του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά ο Γιάννης Μηλιός προφανώς δεν σκοπεύει να περιοριστεί στα «καλλιτεχνικά» του καθήκοντα –ούτε και να δείξει έστω και λίγη… ευγνωμοσύνη για την κρατική θέση την οποία εξασφάλισε.

Το λέω γιατί διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το χθεσινό του τιτίβισμα για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας καθώς δεν ξεχνώ ότι όχι μόνον είναι οικονομολόγος, αλλά να σας θυμίσω ότι πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική της Κουμουνδούρου.

Εγραψε λοιπόν ο Μηλιός στο twitter: «Πόσο επιτυχημένη είναι μια απόφαση του Eurogroup που προβλέπει μέτρα για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018;». Τον λες και τελείως εκτός κυβερνητικής πανηγυρικής γραμμής, τολμώ να παρατηρήσω.
Οργή των 53

για το ξέπλυμα

των χρυσαυγιτών

Απασφάλισαν οι 53 της Κουμουνδούρου μετά την περιοδεία της Διαρκούς Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις νήσους Καστελλόριζο, Ρω και Στρογγύλη. Αναφέρομαι στην αρμονική συνύπαρξη της πολιτικής ηγεσίας του Αμυνας, Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα και βουλευτών μόνον από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων με δύο υπόδικους χρυσαυγίτες βουλευτές.

Οι 53 επισημαίνουν πως η επίσκεψη της κυβέρνησης με τους νεοναζί της ΧΑ στα ακριτικά νησιά ξεπλένει ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση. Κάνουν δε λόγο για συναγελασμό σε ένα σόου εύκολης και πατριδοκάπηλης λογικής που κυριαρχεί στην ακροδεξιά ατζέντα.

Συγχρόνως γίνεται κριτική και στον Πάνο Καμμένο με την επισήμανση πως οι ψευτολεονταρισμοί και οι παράτες δεν μπορούν να αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για όλα αυτά; «Δεν θα σπουδαιολογήσω μία επίσκεψη βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας σ’ ένα ακριτικό νησί».