Ο Αρειος Πάγος τελικά θα κρίνει το ζήτημα της έκδοσης ή μη των τριών τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι μία ημέρα πριν το Συμβούλιο Εφετών είχε πει ομόφωνα Οχι στην έκδοσή τους.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιόγας προχώρησε στην άσκηση έφεσης και έτσι ο φάκελος διαβιβάζεται στο Β’ Τμήμα του Αρείου Πάγου τα μέλη του οποίου, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει μέσα σε οκτώ ημέρες να έχουν εκδώσει τη δική τους απόφαση για το θέμα αυτό, που δεν έχει μόνο δικαστικές διαστάσεις.

Λίγο πριν από την άσκηση της έφεσης, μάλιστα, το Συμβούλιο Εφετών, αλλά με διαφορετική σύνθεση και παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως Ευσταθίας Καπαγιάννη, αποφάνθηκε για τους άλλους τρεις από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς: έκρινε εντελώς διαφορετικά αποφασίζοντας υπέρ της έκδοσής τους. Σε αυτή την περίπτωση, οι εκζητούμενοι ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να εξαντλήσουν τα ένδικα μέσα και να προσφύγουν στον Αρειο Πάγο. Για την τύχη των άλλων δύο θα αποφασίσει το Εφετείο αύριο, ενώ οι τούρκοι αξιωματικοί ενδέχεται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.